Durea

Nederlands vakmanschap op zijn best

Durea staat gelijk aan comfort, kwaliteit en handwerk. Al 60 jaar staat het Nederlandse schoenmerk bekend om de perfecte pasvormen. Elke Durea-schoen wordt gemaakt in hun eigen fabriek in Drunen, waar generaties aan schoenmakerservaring samenkomen.

Ontdek ons aanbod Durea-schoenen

  • Schoenmaat

  • Type schoen

  • Kleur

  • Schoenbreedte

  • Geschikt voor diabetici?

  • Afdeling (dames/heren)

  • Reset filters

Iedere voet is anders

Omdat niet elke voet hetzelfde is, werkt Durea met verschillende breedtematen. Het belangrijkste kenmerk van elke Durea schoen is de gebroken leest, wat wil zeggen dat de schoen aan de hiel een smallere breedtemaat heeft dan aan de voorvoet. Dit maakt dat de schoen goed stevig rond de voet zit en de tenen toch voldoende bewegingsvrijheid krijgen. De losse binnenzolen zijn daarnaast ideaal voor steunzooldragers.Ā 

Een passie voor schoenen

Durea schoenen worden gemaakt door ervaren vakmensen met liefde voor het schoenenvak. Ze hebben het gehele productieproces in eigen beheer, van ontwerpen tot produceren. Met zorg en aandacht in elke fase zijn ze er zeker van dat geen enkele schoen de fabriek verlaat, als ze er niet volledig achter staan.

Dankzij hun passie en ervaren vakmensen blinken ze uit in ambachtelijk vakmanschap, kwaliteit en service!

Een hart voor duurzaamheidĀ 

Bij Durea vinden ze het creƫren van een duurzame toekomst erg belangrijk. Ze zijn zich bewust van de impact van hun bedrijfsvoering op het klimaat en voelen zich verantwoordelijk om zich in te zetten voor de samenleving en het milieu. Dat betekent dat ze zich iedere dag actief inzetten om hun CO2-voetafdruk te compenseren.

In 2021 ging Van Drunenschoenfabriek de samenwerking aan met The Green Branch. Zo leveren ze een positieve bijdrage aan het herstel van ecosystemen en klimaatverandering door middel van het planten van bomen in het Amazonegebied in BraziliĆ«. Hierdoor ontstaat in het zuiden van BraziliĆ« het Van Drunen Schoenfabriek bos van 2 miljoen mĀ² (ruim 150.000 bomen). Door dit project slaan ze niet alleen COā‚‚ op uit de atmosfeer, maar maken ze ook direct een impact op de biodiversiteit, het landschapsherstel en de lokale community.

Ontdek de wereld van Durea

Nog nooit was comfort zo stijlvol. Neem een kijkje in onze uitgebreide collectie en ervaar zelf wat Nederlands vakmanschap en maatwerk voor jouw voeten kunnen betekenen. Geef jezelf enkele dagen de tijd om te wennen aan de kwalitatieve Durea schoenen en je zal begrijpen waarom dit merk zo geliefd is.