Xsensible

Xsensible is een echte pionier

Xsensible is een Nederlands schoenenmerk. Het merk werd opgericht in 1904 en heeft als missie om schoenen te creëren die meer doen dan alleen ‘passen’ – ze bewegen met je mee. Xsensible is een ware pionier in stretchleer en andere ademende materialen, waardoor het merk een revolutie teweegbrengt in de wereld van comfortabel schoeisel.

Ontdek ons aanbod Xsensible-schoenen

  • Schoenmaat

  • Type schoen

  • Kleur

  • Schoenbreedte

  • Geschikt voor diabetici?

  • Afdeling (dames/heren)

  • Reset filters

Internationaal ontwerp en comfort

Het team van Xsensible vindt hun inspiratie tot ver buiten de landsgrenzen! Zo is hun paradepaardje, het Stretchwalker-concept, ontwikkeld in Japan; het land dat tradities en kennis in ere houdt om zo te komen tot het juiste evenwicht tussen lichaam en geest. 

De oorsprong van Xsensible schoenen ligt dan ook in het balansprincipe van de traditionele Japanse slipper ‘Ippon-ba geta’. Deze natuurlijke houten slipper balanceert op een in het midden geplaatste hak. In samenwerking met creatief ontwerper Tetsuya Nosaka hebben ze deze oude techniek op moderne wijze vertaald naar de Xsensible Stretchwalker, zoals je die nu kent.

De schoenen worden daarnaast op ambachtelijke wijze geproduceerd vlak buiten Porto (Portugal). Traditionele waarden met de nieuwste technieken gaan hier hand in hand.

Een correcte houding

De unieke zooltechnologie van onze stretchwalkers zorgt ervoor dat het lichaam een correcte houding aanneemt. Met het balanspunt in het midden van je schoen worden gewrichten minder belast. De voet wikkelt beter af en de druk wordt gelijkmatig verdeeld. Dit maakt dat Xsensible sneakers dé ideale schoenen zijn voor mensen die lijden aan hielspoor. Lopen wordt een buitengewoon comfortabele ervaring. 

Beweeg vrij dankzij stretchleer

Niet alleen de zooltechnologie maakt dat Xsensible schoenen bijdragen tot een betere houding. De gepatenteerde stretchleer technologie is eveneens van groot belang! Elke Stretchwalker heeft Xsensible stretchleer. De verbazingwekkende elasticiteit geeft je maximale bewegingsvrijheid. De schoen voelt als een tweede huid. Last van een hallux valgus of klauwtenen? Dankzij het elastisch leer voel je geen druk op de tenen en wandel je de hele dag door op wolkjes!

Het voetbed van de Xsensible Stretchwalker is ook uitneembaar, waardoor je de schoenen gerust kan combineren met je eigen steunzolen op maat.

Ervaar Xsensible bij Corpedi! 

Nieuwsgierig geworden naar wat Xsensible te bieden heeft? Blader door onze uitgebreide collectie en ontdek waarom dit merk een game-changer is in de wereld van comfortabele schoenen. Van actieve dagen tot rustige avonden, met Xsensible ervaar je een nieuwe standaard in comfort en flexibiliteit.