De unieke eigenschappen van Vionic schoenen 

vionic eigenschappen

Onze voeten staan niet stil. Ze brengen ons overal naartoe. En toch krijgen ze niet altijd de aandacht die ze verdienen, wat tot ernstige problemen kan leiden. Denk hierbij aan knie- en rugklachten of hielspoor.

Een goede ondersteuning van je voeten is nochtans een absolute must. Bij Corpedi zijn we ervan overtuigd dat zorg dragen voor onze voeten, onze nummer één prioriteit zou moeten zijn. 

Met die overtuiging in het achterhoofd, zijn we begonnen met het aanbieden van Vionic: de nummer één wat betreft modieuze, orthopedische schoenen. Het van oorsprong Australische merk is al sinds vele jaren helemaal ingeburgerd in de VS. 

Die trend komt stilaan overwaaien naar Europa. En dat verbaast ons niet. Vionic onderscheidt zich namelijk van vele andere schoenmerken door haar unieke eigenschappen. Je leest er meer over in dit blogartikel!

Vionic schoenen hebben een gepatenteerd voetbed met orthopedische technologie

Heb jij last van je voeten en is het voor jou een must om steunzolen te dragen? Dan herken je vast de problematiek omtrent het kopen van schoenen. Veel modellen bieden je niet de juiste ondersteuning, waardoor je al snel pijn ervaart. 

Vionic heeft hier dé oplossing voor: het Vio-Motion™ voetbed. Dit gepatenteerde voetbed met orthopedische technologie fungeert in feite als een ingebouwde steunzool. Het combineert comfort met een modieuze look. Hiermee sla je twee vliegen in één klap. 

Elk Vionic model ondersteunt, corrigeert en stabiliseert de voet en voorkomt op die manier chronische klachten en overbelastingsletsels. Het voetbed helpt ook om schokken op te vangen, waardoor voeten, knieën en rug worden ontlast. Ideaal voor mensen die staande beroepen uitoefenen.

Kortom: met Vionic kan je de hele dag op stap

Vionic schoenen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen 

De schoenen van Vionic zijn gemaakt om de hele dag te dragen, waar je ook heengaat. Daarom zijn de schoenen van Vionic gemaakt van hoogwaardige, ademende materialen zoals duurzaam leer en zacht suède. Elke grondstof doorloopt bovendien strenge kwaliteitscontroles. 

vionic pantoffels

Vionic schoenen zijn ontworpen door podologen 

Vionic werd in 1979 opgestart door Phillip Vasyli: een gerenommeerde Australische podoloog en oprichter van Orthaheel Technology. Tijdens zijn carrière kreeg Vasyli regelmatig patiënten over de vloer die klaagden over voet- en rugproblemen. Slechte schoenen waren hier dikwijls de oorzaak van.

Daarop besliste Vasyli om zijn carrière een ommezwaai te geven en zich te richten op het ontwerpen van orthopedische schoenen. Hij had een oprechte passie voor het betaalbaarder en toegankelijker maken van orthopedische behandelingen. 

Vionic schoenen helpen hielspoor voorkomen en genezen 

Het Vionic voetbed is een knap, biomechanisch huzarenstukje, en daar is menig podoloog het ermee eens. Sterker nog: podologen schrijven Vionic schoenen regelmatig voor bij aandoeningen zoals fasciitis plantaris of hielspoor. 

Een verkeerde stand van de voeten is één van de belangrijkste oorzaken van hielspoor. Bijna 10% van de hielspoor-patiënten geeft aan dat het dragen van slechte schoenen de oorzaak is van hun klachten.

Vionic schoenen zijn in de eerste plaats een eerste verdedigingslinie om hielspoor op afstand te houden. Het orthopedische voetbed heeft hier alles mee te maken: het ondersteunt de voet optimaal en zorgt voor een natuurlijk looppatroon. 

Daarnaast helpt het ook de pijn te verminderen door zijn demping onder de hiel. Dit verzacht het neerkomen van de hiel. Vooral als je al last van hielspoor hebt, is dit erg belangrijk.

De modellen van Vionic zijn erg stijlvol 

Dacht je dat trendy of elegante orthopedische schoenen niet bestonden? Dan ken je Vionic duidelijk nog niet. De schoenen van Vionic bieden steun aan de voetboog in de meest up-to-date stijlen. Het schoenenmerk heeft zowel oog voor mode als voor voetproblemen. Een combinatie die niet veel voorkomt. 

vionic schoenen

Vionic schoenen zijn om die reden inmiddels enorm populair in Amerika. Je ziet ze werkelijk overal, ook aan de voeten van heel wat bekende koppen. Zo maakt onder andere Oprah Winfrey er geen geheim van dat ze fan is van Vionic. Op de cover van The Oprah Magazine staat ze meermaals te schitteren met een trendy paar schoenen van Vionic. 

Veel Vionic schoenen dragen het APMA-keurmerk

Veel Vionic schoenen dragen het APMA-keurmerk. De APMA of American Podiatric Medical Association vertegenwoordigt 15.000 podotherapeuten in de Verenigde Staten en is de belangrijkste bron voor informatie over voetgezondheid. 

Het keurmerk wordt enkel toegekend aan producten waarvan is vastgesteld dat ze bevorderlijk zijn voor de gezondheid van de voeten. Vionic is één van de weinige schoenmerken dat in het bezit is van zo’n keurmerk. 

Besluit

Bij Vionic kan je terecht voor stijlvolle schoenen die je voeten een optimale orthopedische ondersteuning bieden. Net daarom worden ze ook aangeraden door verschillende podologen. Bovendien wordt elke schoen gemaakt van hoogwaardige materialen en kregen ze het APMA-keurmerk mee. Zo ben je zeker dat je kwaliteitsvolle schoenen in huis haalt die nog jaren zullen meegaan.

    Een reactie achterlaten

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *