Voetproblemen: Hoe kies je de juiste schoenen voor je voetprobleem?

blote voeten op het strand

Heel wat mensen krijgen te kampen met pijnlijke voeten. Ieder specifiek voetprobleem vraagt om het juiste paar schoenen. Het kiezen van de juiste schoenen kan echter lastig zijn, omdat er tegenwoordig zoveel verschillende soorten orthopedische en podologisch verantwoorde schoenen op de markt zijn. Toch is het juiste paar schoenen een belangrijke stap voor het verlichten van voetproblemen en het verbeteren van je comfort. In dit artikel geven we je enkele tips en adviezen waar je rekening mee kunt houden bij het kopen van schoenen, zodat jij het juiste paar kunt kiezen om jouw pijnlijke voeten te verlichten! 

Platvoeten

Platvoeten ontstaan wanneer de voetboog doorzakt, wat pijn en vermoeidheid kan veroorzaken door een slechte verdeling van het lichaamsgewicht. Deze aandoening kan leiden tot spanning in de enkels en knie√ęn. Heb je last van platvoeten? Kies dan voor schoenen met goede ondersteuning en stabiliteit om de voetboog te ondersteunen en druk te verminderen. Extra demping helpt om schokken te absorberen en het comfort te vergroten. Combineer je semi-orthopedische schoenen met je eigen steunzolen, dan geniet je van optimaal comfort! Heb je nog geen op maat gemaakte steunzolen, maar wil je wel ondersteuning geven aan je voeten? Dan kan je altijd eens de Vionic collectie bekijken.

image

VIONIC kimmie court WHITE

Hielspoor

Hielspoor is een verkalking aan de onderkant van de hiel die scherpe pijn veroorzaakt bij het lopen. Dit wordt vaak verergerd door overbelasting of slecht schoeisel. Kies schoenen met extra demping in de hiel en goede voetboogondersteuning om de impact te verminderen en de pijn te verlichten. Xsensible en Gabor Rollingsoft zijn comfortmerken die aangeraden worden bij hielspoor.

image 1

XSENSIBLE golden gate lady SAND COMBI G

Hallux Valgus (Bunion)

Een hallux valgus of bunion is een pijnlijke misvorming van het gewricht aan de basis van de grote teen. Een hallux valgus kan veroorzaakt worden door druk en wrijving, ook erfelijke factoren kunnen meespelen. Dit kan leiden tot zwelling en pijn. Zoek naar schoenen met een ruime neus om druk te verminderen. Ga voor schoenen gemaakt uit zachte materialen en met weinig naden om wrijving te vermijden. De SolicareSoft lijn van Solidus of de sneakers van Xsensible zijn zeker een aanwinst in je last hebt van die knobbel aan je grote teen. 

image 2

XSENSIBLE swx3 NAVY BROWN H

Diabetische voeten

Diabetische voeten zijn gevoelig voor wonden en infecties door een verminderde bloedcirculatie en zenuwbeschadiging. Schoenen met een naadloze binnenkant voorkomen wrijving en drukpunten die zweertjes en wondjes kunnen veroorzaken. Extra breedte zorgt voor voldoende ruimte zonder druk, en uitneembare inlegzolen maken het mogelijk om aangepaste orthopedische zolen te gebruiken. De schoenen uit de SolicareSoft lijn van Solidus zijn aan te bevelen, alsook de schoenen van Podartis. 

image 3

SOLIDUS kate NIGHT BLUE K

Artritis

Artritis veroorzaakt gezwollen en pijnlijke gewrichten, wat het dragen van gewone schoenen ongemakkelijk maakt. Schoenen uit flexibele materialen en extra demping helpen om de druk op de gewrichten te verminderen. Kies voor schoenen die gemakkelijk aan te trekken zijn, zoals modellen met klittenband of elastische veters, om het comfort te verhogen.

image 4

PODARTIS atlanta BLACK H

Morton’s Neuroma

Morton’s neuroma is een pijnlijke verdikking van het weefsel rond de zenuwen tussen de tenen, vaak veroorzaakt door smalle schoenen in combinatie met hoge hakken. Dit leidt tot scherpe, brandende pijn in de voorvoet (tussen de tenen naar de teentoppen). Kies schoenen met een brede voorkant om druk te vermijden en een kussenachtige zool voor extra demping. Steunzolen op maat zijn aangeraden om de druk op de zenuwen te verlichten.

image 5

DUREA 6291 685 0935 TAUPE H

Vind de juiste schoen voor elk probleem bij Corpedi!

Het vinden van de juiste schoenen voor specifieke voetproblemen is belangrijk om ervoor te zorgen dat je heel de dag op je voeten kunt staan zonder pijn. Bij Corpedi hebben we een breed assortiment aan semi-orthopedische schoenen die aan verschillende behoeften voldoen. Of je nu last hebt van een hallux valgus, Morton’s Neuroma, platvoeten, hielspoor, artritis of extra voorzichtig moet zijn met je voeten door diabetes, wij hebben het juiste paar schoenen voor jou en helpen je graag bij het maken van je keuze! 

Op zoek naar het perfecte paar om te helpen bij het verlichten van je voetproblemen of heb je nood aan professioneel advies? Neem snel een kijkje op onze webshop of kom langs in de winkel. 

    Een reactie achterlaten

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *