Hallux valgus: waarop moet je letten als je schoenen koopt (ultieme schoenengids)

Schoenen kopen voor hallux valgus

Wie kent dat gevoel niet, het gevoel dat je op wolken loopt omdat je schoenen gewoon perfect passen? Het is een geweldig gevoel, nietwaar? Maar wat als je last hebt van hallux valgus, een aandoening die je grote teen naar binnen doet buigen en je dagelijkse comfort kan verminderen? Maak je geen zorgen! Deze gids is precies wat je nodig hebt. We hebben een uitgebreid overzicht samengesteld van de beste schoenen voor mensen met hallux valgus

Wat is hallux valgus?

Hallux valgus, ook wel bekend als een knobbel aan de grote teen, is een voetaandoening waarbij de grote teen naar de andere tenen toe buigt. Dit kan leiden tot pijn en ongemak, en in sommige gevallen kan dit het lopen bemoeilijken. Het dragen van de juiste schoenen is cruciaal om de symptomen van deze aandoening te beheersen.

Het belang van de juiste schoenen bij hallux valgus

Het dragen van de juiste schoenen kan helpen bij het verminderen van pijn, het voorkomen van verdere verergering van de aandoening en het verbeteren van je algemene comfort. Schoenen die ontworpen zijn voor mensen met hallux valgus hebben vaak bredere leesten, een sterke ondersteuning en zijn gemaakt van flexibel materiaal dat zich aanpast aan de vorm van je voet.

Op wat moet je letten bij het kiezen van schoenen voor hallux valgus

Bij het kiezen van schoenen voor hallux valgus moet je letten op de pasvorm, het comfort, de ondersteuning en de breedte van de schoenen. Een goede schoen moet ruimte bieden aan de grote teen en moet een stevige zool hebben. Het is ook belangrijk om schoenen te kiezen die een goede ondersteuning bieden aan de lengteboog. Tot slot is het ook belangrijk dat de schoenen van een rekbaar materiaal gemaakt zijn zodat je geen druk ervaart op je hallux valgus. Zo vermijd je pijnlijke ontstekingen aan je knobbel. 

De beste schoenen bij hallux valgus: onze keuzes

Bij Corpedi bieden we verschillende merken aan die ideaal zijn voor mensen met hallux valgus. Deze omvatten Xsensible, Solidus, Durea, Finn Comfort, Podartis en Celia Ruiz. Deze merken maken gebruik van innovatieve technologieën die de juiste ondersteuning en comfort bieden voor mensen met voetaandoeningen, waardoor deze perfect zijn voor mensen met hallux valgus. 

Zo maken de schoenen van Xsensible bijvoorbeeld gebruik van een gepatenteerd stretchleder waardoor deze zich mooi aanpassen aan je voet, zodanig dat je geen extra druk krijgt op je grote teen. 

Schoenen met gepatenteerd stretchleer van Xsensible

Bij de schoenen van Solidus, Celia Ruiz, Finn Comfort en Podartis zal je dan weer andere rekbare stofjes zien en deze merken hebben vaak een sluiting van velcro zodat je deze schoenen volledig op maat van jouw voeten kan laten aanpassen. Daardoor vermijd je opnieuw vervelende drukpunten op je grote teen. 

Schoenen met velcro voor mensen met hallux valgus

Daarnaast hebben de sneakermodellen naast hun veters ook vaak een ritssluiting. Hierdoor kan je de schoen gemakkelijk aandoen, maar kan je door middel van de veters de pasvorm ook wat breder en comfortabeler maken zodat je plaats hebt voor je voeten met hallux valgus. 

Alle comfortmerken produceren schoenen in verschillende breedtematen zodat je extra ruimte krijgt aan je tenen en optimaal comfort ervaart. 

Weet je niet zeker welk model de juiste keuze is wanneer je last hebt van hallux valgus? Contacteer ons dan gerust voor een aantal aanraders!

Hoe Corpedi kan helpen bij het kiezen van de juiste schoenen

Goede schoenen zijn een cruciaal onderdeel van de behandeling van hallux valgus. Bij Corpedi helpen we je daarom met het vinden van de juiste schoenen om je comfort te verbeteren en je voeten te ondersteunen. 

We bieden je steeds een persoonlijk advies. Onze experts adviseren je over de beste schoenen voor jouw specifieke situatie. Kom dus gerust eens langs in onze winkel te Noorderwijk (Herentals), we staan steeds voor je klaar. 

Kan je niet langskomen in de winkel? Ook online in onze webshop helpen we je steeds verder met een advies op maat. Je kan ons daar contacteren via de chat of via het contactformulier. Daar helpen we je zo snel mogelijk verder.

    Een reactie achterlaten

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *