Hoe voorkom je geurtjes in je schoenen?

Vrouw met stinkende schoenen

Je kent het wel, je hebt eindelijk je favoriete paar schoenen gevonden en draagt ze elke dag met veel plezier! Na verloop van tijd merk je echter dat je schoenen niet meer zo fris ruiken en durf je ze niet meer uitdoen in het bijzijn van andere mensen. Heel vervelend!

Onaangename geurtjes in schoenen zijn een veelvoorkomend probleem. Maar geen paniek! Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit probleem te voorkomen en op te lossen. In deze blog delen we praktische tips om je favoriete schoenen fris en geurvrij te houden.

1. Laat schoenen goed luchten

Na een lange dag dragen, geef je je schoenen best even de kans om te ademen. Plaats ze op een goed geventileerde plaats waar lucht vrij kan circuleren. Bij droog weer raden we je aan om je schoenen even buiten te zetten. 

Vermijd ook altijd het opbergen van vochtige schoenen in gesloten schoenenkasten of -dozen, aangezien dit de groei van bacteriën en schimmels kan bevorderen, wat juist leidt tot onaangename geurtjes.

2. Gebruik vochtabsorberende producten

Vocht is een van de hoofdoorzaken van slechte geuren in schoenen. Overweeg het gebruik van vochtabsorberende producten zoals schoen deodorizers of actieve koolzakjes. Heb je geen gespecialiseerde producten bij de hand? Geen probleem! Stop ‘s nachts wat krantenpapier in je schoenen. Dit helpt ook om vocht te absorberen en houdt je schoenen droger en frisser.

3. Houd je voeten proper

De basis van frisse schoenen begint natuurlijk bij je voeten. Zorg ervoor dat je  voeten schoon en droog zijn voordat je je schoenen aantrekt. Het regelmatig wassen van je voeten en het gebruik van een antibacteriële voetcrème kan helpen om de bacteriën die slechte geuren veroorzaken, te verminderen.

Heb je toch nog last van zweetvoeten? Probeer onze Pedicare crème!

4. Wissel regelmatig van schoenen

Het dagelijks dragen van dezelfde paar schoenen kan ook bijdragen aan de opbouw van vocht en geur. Probeer je schoenen regelmatig te wisselen, zodat elk paar voldoende tijd heeft om volledig te drogen voordat je ze opnieuw draagt.

5. Gebruik een schoenenspray

Er zijn diverse schoenensprays beschikbaar die speciaal zijn ontworpen om geurtjes te bestrijden. Deze producten helpen niet alleen om je schoenen fris te laten ruiken, maar kunnen ook de groei van bacteriën en schimmels remmen. 

Zorg ervoor dat je een spray kiest die veilig is voor het materiaal van uw schoenen, zoals onze Collonil Active Shoe Deo.  

6. Overweeg inlegzooltjes

Inlegzooltjes kunnen niet alleen het comfort van uw schoenen verhogen, maar ook helpen om geurtjes te absorberen. Er zijn zooltjes verkrijgbaar die zijn behandeld met antibacteriële middelen of gemaakt zijn van materialen die vocht afvoeren, wat kan bijdragen aan het behoud van een frisse omgeving in je schoenen. 

Deze inlegzooltjes van Pedag zijn gemaakt van absorberend badstof-katoen voor een optimaal klimaat en langdurige hygiëne. Deze inlegzooltjes bevatten zilverionen waardoor bacteriën worden geremd en vieze geurtjes worden voorkomen. 

7. Kies het juiste paar kousen

Heb je snel last van zweetvoeten? Probeer dan kousen uit een ander materiaal. Onze sneaker-kousen uit polyamide zijn anti-bacterieel, wat geurtjes ten goede komt!

Conclusie

De zorg voor je schoenen is net zo belangrijk als de keuze van het juiste paar. Corpedi zorgt er niet alleen voor dat jij kan kiezen voor stijlvolle en comfortabele schoenen, maar helpt je ook bij het onderhouden ervan! Met deze tips raak jij die vervelende geurtjes kwijt in no time!

Heb je nog vragen over het onderhouden van je schoenen of ben je op zoek naar je nieuwe favoriete paar? Neem dan contact met ons op of neem een kijkje op onze webshop. We staan je graag bij!

    Een reactie achterlaten

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *