De voordelen van orthopedische schoenen op een rij

orthopedische schoenen

Onze voeten staan niet stil. Toch krijgen ze niet altijd de aandacht die ze verdienen, wat tot ernstige problemen kan leiden. 

Een goede ondersteuning van je voeten is een absolute must. Orthopedische schoenen voorkomen chronische klachten en overbelastingsletsels, zoals knie- en rugklachten of hielspoor. 

Een paar orthopedische schoenen is dus zeker geen overbodige luxe. Zeker voor mensen die de hele dag moeten rechtstaan ā€“ zoals winkelbedienden, obers, verpleegsters enzovoort ā€“ is het noodzakelijk om goed zorg te dragen voor je voeten.

Nog niet helemaal overtuigd? In dit blogartikel gaan we dieper in op de voordelen van orthopedische schoenen. 

Orthopedische schoenen bieden voldoende ondersteuning 

Steeds meer vrouwen en mannen krijgen te kampen met rugklachten door het dragen van schoenen die de voet niet voldoende ondersteunen. Het is niet voor niets dat gespecialiseerde rug- en nek artsen eerst naar de stand van de voeten kijken, alvorens ze zich richten tot de wervelkolom. 

vionic laarzen

Met orthopedische schoenen, bespaar je jezelf heel wat zorgen en klachten. Ze ondersteunen namelijk het natuurlijk afrollen van de voet. Hiermee verminder je de kans op overbelasting van je knieƫn en enkels tijdens het lopen of langdurig stappen.

Bijkomend wordt het lichaamsgewicht op natuurlijke wijze verdeeld over de voetzool, waardoor de juiste botten het juiste gewicht dragen. Dit vermijdt een onnodige druk en heeft een positieve invloed op de bekkenkanteling. 

Orthopedische schoenen corrigeren de voetstand 

In de eerste plaats bieden orthopedische schoenen de juiste ondersteuning. Daarnaast corrigeren ze ook de voetstand, indien dat nodig is. Hiermee creĆ«er je hetzelfde effect als bij steunzolen. Dit heeft als doel om je houding, looppatroon of drukverdeling te verbeteren.Ā 

Want zonder dat ze het zelf beseffen, hebben veel mensen een verkeerd looppatroon. Overpronatie komt bijvoorbeeld vaak voor. Hierbij kantelen de enkels naar binnen tijdens het staan en lopen. 

Omdat de voeten daarbij in een onnatuurlijke positie staan, levert dit vaak problemen op in de knieĆ«n en rug. Dit kan vervolgens allerlei andere lichaamsklachten veroorzaken. Met orthopedische schoenen voorkom je dit. 

Orthopedische schoenen vangen schokken beter op 

Veel gewone vrijetijdsschoenen bieden weinig schokdemping, waardoor een groot deel van ons lichaam de volle impact van een beweging moet verwerken. En dat is nefast voor je knieĆ«n en rug. 

vionic pantoffels

Orthopedische schoenen daarentegen werken schokabsorberend, waardoor voeten, knieƫn en rug worden ontlast. Ideaal voor mensen die staande beroepen uitoefenen.

Orthopedische schoenen verbeteren de bloedcirculatie

De bloedcirculatie is primair verantwoordelijk voor een goede gezondheid. Een slechte doorbloeding zorgt ervoor dat lichaamsdelen, zoals ook jouw voeten, onvoldoende zuurstof en voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben om goed te functioneren.

Het gevolg is dat je geleidelijk aan verschillende soorten problemen ontwikkelt. Bovendien kan een slechte bloedcirculatie leiden tot zwellingen in de voeten. Met orthopedische schoenen voorkom je dergelijke problemen. 

Het dragen van orthopedische schoenen geeft jouw voeten de ruimte om te bewegen en te functioneren in een gezonde omgeving. Je voeten worden niet gekneld en de juiste drukpunten worden gestimuleerd. Dit bevordert een optimale bloedcirculatie. 

Bij sommige voetgerelateerde problemen zijn orthopedische schoenen de oplossing

De meeste voetgerelateerde problemen zijn het gevolg van verkeerd uitgelijnde voeten of overbelaste voetbogen. Platvoeten kunnen bijvoorbeeld verschillende lichaamsklachten veroorzaken. Jongeren kunnen hier problemen van ondervinden, maar ook op oudere leeftijd kan dit de kop op steken. Bij het ouder worden zakken je voeten vaak door, waardoor je voeten breder worden en knieƫn naar binnen kantelen.

orthopedische schoenen vionic

Hoe langer je het probleem onbehandeld laat, hoe intenser het ongemak zal worden. Bovendien wordt de kans groter dat je op termijn een voetoperatie zult moeten ondergaan om het probleem te verhelpen. 

Orthopedische schoenen voorkomen echter niet alleen verdere schade aan je voeten. Ze kunnen ook een foutieve voetstand corrigeren naarmate je ze langer draagt.

Besluit 

Zie het dragen van orthopedische schoenen als preventief onderhoud voor je voeten. Je kan beter voorkomen, dan genezen. Bovendien zijn orthopedische schoenen lang niet meer die lompe, logge schoenen die ze ze ooit geweest zijn.

Dacht je dat trendy of elegante orthopedische schoenen niet bestonden? Dan heb je duidelijk nog nooit gehoord van Vionic: een Amerikaans schoenenmerk dat zowel oog heeft voor mode als voor voetproblemen. 

Het merk staat bekend om het voorgevormde voetbed dat je voeten en meteen ook je lichaamshouding corrigeert. Van sneakers tot sandalen en pantoffels: de orthopedische schoenen kunnen door jong en oud worden gedragen. 

Overtuigd? Neem dan snel een kijkje in onze webshop en ontdek de hippe collectie voor zowel mannen als vrouwen. 

    Een reactie achterlaten

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *