Het belang van diabeteskousen voor diabetici

Het dragen van de juiste schoenen kan een belangrijke rol spelen in het voorkomen van voetproblemen bij diabetici. Maar wist je dat het dragen van de juiste kousen minstens even belangrijk is? Wij vertellen je hier graag meer over waarom dat zo is!

Waarom moeten diabetici oppassen voor voetproblemen?  

Diabetici hebben sneller last van wondjes en algemene voetproblemen. 

Door diabetes worden de bloedvaatjes en zenuwen erg kwetsbaar en worden ze snel beschadigd. Dit noemen we neuropathie. 

Daardoor hebben diabetici vaak last van een verminderd gevoel in hun benen en voeten. Bijgevolg merken ze knellende kousen of schoenen veel minder snel op. Zo kunnen er al snel kleine letsels ontstaan die door een slechtere doorbloeding in hun benen en voeten dus minder goed genezen. 

Voor diabetici is de verzorging van de voeten dus van groot belang. 

Hun voeten zijn extra gevoelig voor wondjes die veel minder snel genezen. Daardoor kunnen bacteriĆ«n infecties veroorzaken en veel schade aanrichten waardoor de behandeling een stuk ingewikkelder wordt. 

Het voorkomen van dergelijke letsels is dus enorm belangrijk! 

Wat zijn de voordelen van diabeteskousen?

Diabeteskousen zijn kousen die speciaal voor diabetici werden ontwikkeld. Ze verminderen het vasthouden van vocht in de voeten en verbeteren de doorbloeding. 

Ze worden op speciale machines gebreid om ervoor te zorgen dat er geen randen en naden zijn die drukpunten belasten en bijgevolg wondjes kunnen veroorzaken. 

De kousen bevatten dus geen vervelende naden aan de tenen. Daarnaast bevatten ze bovenaan ook geen extra boord waardoor ze niet knellen rond de benen. Zo vermijden we heel wat extra drukpunten wat de doorbloeding ten goede komt. 

Tot slot worden voor diabeteskousen ook vaak garen gebruikt die zilverionen bevatten. Deze gaan ontstekingen actief tegen en zullen daarnaast ook zweetgeurtjes voorkomen. 

Diabetici hebben vaak last van koude voeten door de slechte doorbloeding. In ons assortiment bieden we ook kousen met een voering in badstof (spons) aan. Dit zorgt voor extra warmte en een uiterst zachte ervaring aan de voeten.

Deze kousen zijn ook ideaal voor mensen die last hebben van gevoelige of kwetsbare voeten. 

Besluit

Het belang van diabeteskousen mag je dus zeker niet onderschatten. Zachte en vooral niet knellende sokken zijn dan ook van groot belang bij het voorkomen van letsels bij diabetici. Ze vormen bovendien ook een zeer goede en nodige aanvulling op het dragen van aangepast schoeisel. 

Bij Corpedi bieden we daarom ook een assortiment met aangepaste diabeteskousen aan. Ons volledige assortiment kan je hier bekijken. Vragen over de beste keuze voor jou? Contacteer ons dan gerust via de livechat of via het contactformulier op onze website!

    Een reactie achterlaten

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *