Alles wat je moet weten over breedtematen van schoenen

Als je brede voeten hebt, kan het behoorlijk lastig zijn om goed passende schoenen te vinden. Nochtans kan een goede pasvorm heel wat ongemakken voorkomen. Te strakke schoenen kunnen namelijk voor blaren, irritaties en op termijn zelfs voor ontstekingen of een hallux valgus zorgen. Reden te meer om voor goed passende schoenen met de juiste breedtemaat te kiezen. Hier zetten we je alvast op weg naar schoenen met een comfortabele pasvorm! 

Het belang van breedtematen

Het dragen van te smalle schoenen kan voor heel wat ongemakken zorgen. De botjes in je voeten worden dan namelijk tegen elkaar geduwd, met als gevolg vaak flinke blaren en eeltplekken. In bepaalde gevallen kan dit zelfs leiden tot een afwijkende loopgang en blijvende lichamelijke klachten, zoals een Hallux Valgus (bunion). 

Kiezen voor schoenen met de juiste breedtemaat is dan ook geen overbodige luxe. Ze geven jouw voeten namelijk de ademruimte en comfort die ze verdienen. 

Wanneer je erover nadenkt, is het dan eigenlijk ook best gek dat schoenen in zoveel verschillende lengtematen bestaan in vergelijking met het schaarse aanbod in breedtematen. 

Aangezien geen enkel paar voeten hetzelfde is, is het niet gemakkelijk om schoenen met de juiste pasvorm te vinden. Daarom vinden we het bij Corpedi belangrijk om schoenen aan te bieden die ook aandacht hebben voor de breedte van jouw voeten. 

Kunnen schoenen voor brede voeten trendy zijn? 

Vaak worden bredere schoenen geassocieerd met een stoffig en saai imago. Niets is echter minder waar! 

Ondertussen bestaan er al een heel aantal merken – zoals Vionic, Solidus en Xsensible – die comfort met fashion combineren. Zo krijg jij het beste van twee werelden. 

Hoe meet je correct je breedtemaat?

Om je breedtemaat te bepalen, meet je de balomvang van je voet. Dit is de afstand tussen de breedste randen van je voet. 

Dit doe je het makkelijkste door een blad papier te nemen, je voet erop te zetten en de omtrek van je voet te tekenen. Let erop dat de pen hierbij loodrecht naar beneden wijst en niet onder je voet schiet. Daarna kan je de breedste punten van je voet markeren en de afstand ertussen meten. 

Voor de meest correcte tekening laat je best iemand anders de omtrek van je voeten tekenen. Hierbij sta je recht (benen licht gebogen zodat je schenen zich voor je enkels bevinden), kijk je recht vooruit en laat je je armen slap langs je lichaam hangen. 

Deze afmetingen leg je dan naast de maattabellen van het juiste merk. Deze maattabellen verschillen vaak van merk tot merk. Meet dus steeds goed jouw voeten op wanneer je kiest voor een nieuw merk! 

Bovendien zijn herenvoeten standaard iets breder dan vrouwenvoeten. Het is dus van groot belang dat je er de juiste maattabel en de juiste afmetingen bij neemt. 

De maattabellen van onze verschillende merken vind je bij onze Veelgestelde vragen terug. 

Twijfel je toch nog over de juiste maat? Stuur ons dan gerust een bericht via onze chat of kom eens langs in onze winkel te Noorderwijk om de schoenen te passen!  

Besluit 

Het belang van goed passende schoenen mogen we niet onderschatten. Te smalle schoenen kunnen namelijk voor een heel aantal pijnlijke kwaaltjes zorgen. Naast de correcte lengtemaat besteed je dus ook best voldoende aandacht aan de juiste breedtemaat. Krijg je graag hulp bij het kiezen van de juiste maat van jouw nieuwe schoenen? Contacteer dan gerust het Corpedi team. Wij helpen je graag verder!

    Een reactie achterlaten

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *