Hoe en wanneer is Vionic ontstaan?

ontstaan vionic

Bij Corpedi zijn we er van overtuigd dat jouw voeten de beste ondersteuning verdienen. Daarom was de keuze om Vionic aan te bieden snel gemaakt. We vertellen je hier dan ook graag wat meer over het ontstaan van hun technologie en het merk. 

Vionic: een knap staaltje technologie

Het verhaal van Vionic begint met de gerenommeerde Australische podoloog Phillip Vasyli. Als pionier en innovator in zijn vakgebied over de biomechanica van de onderste ledematen behandelde hij patiƫnten gaande van jonge kinderen tot (professionele) atleten. Hij maakte er bovendien een prioriteit van om orthopedische behandelingen betaalbaar te maken voor mensen met pijnklachten.

Al vroeg in zijn carriĆØre besefte Vasyli dat de enige behandelingsopties voor voetgerelateerde problemen zoals hielspoor heel duur en tijdsintensief waren. Daarop ontwierp hij de toegankelijke Orthaheel steunzool. Deze zorgt ervoor dat de voet, enkel en het been van de drager opnieuw op Ć©Ć©n lijn gebracht worden. Het werd de allereerste en enige orthese dat zonder voorschrift verkrijgbaar is.Ā 

Van de Orthaheel orthese naar het Vio-Motion voetbed

De Vionic Group werd ondertussen in 1979 opgericht in de Verenigde Staten. Zij vertaalden de technologie van Vasily naar de Vio-Motionā„¢ technologie en begonnen hun eigen productie van steunzolen en schoenen. 

Het Vio-Motionā„¢ voetbed creĆ«ert drie zones van comfort voor een optimale ondersteuning van de voetboog. Zo doet het eigenlijk dienst als een ingebouwde steunzool waardoor de technologie naadloos kan worden toegepast in sneakers en laarzen, maar ook in sandalen of pantoffels. 

vio motion voetbed

Vionic schoenen zorgen zo dus voor extra stabiliteit en een goede orthopedische ondersteuning van je voeten. Bovendien zorgt de uitgebreide collectie van Vionic er ook steeds voor dat je modieus voor de dag komt. Kortom: je voeten krijgen steeds een optimale ondersteuning zonder dat je moet inboeten op een trendy look.

De Vionic Group is ondertussen uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf dat continu blijft innoveren. Zo brengt het Vionic Innovation Lab de nodige gezondheids- en bewegingsexperts samen om zo hun technologieĆ«n en de algemene gezondheid van voeten te kunnen blijven verbeteren. 

Besluit

Dankzij Vasyliā€™s uitvinding biedt Vionic ondertussen een uitgebreid aanbod aan orthopedische schoenen aan. Bovendien is de collectie van Vionic steeds modieus en trendy waardoor je niet hoeft in te boeten op stijl! Heb je nog vragen na het lezen van de geschiedenis van Vionic? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren!

    Een reactie achterlaten

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *