Hoe duurzaam ondernemen er voor Corpedi uitziet

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in onze maatschappij en ook bij Corpedi vinden we het belangrijk dat wij ons best doen voor het milieu. Dit doen we door enkele eenvoudige aanpassingen en ecologische keuzes te maken. We vertellen je in deze blog dan ook graag wat meer over wat van ons nu net een duurzame onderneming maakt! 

Geen gratis retours, maar omruilen in de winkel

We kozen ervoor om geen gratis retours aan te bieden, maar in plaats daarvan de voorkeur te geven aan omruilingen in de winkel.

Waarom doen we dit? Het retourneren van producten heeft vaak een negatieve impact op het milieu. Transport van geretourneerde producten kan leiden tot extra CO₂-uitstoot en onnodig energieverbruik. Bovendien kunnen geretourneerde producten beschadigd raken of verloren gaan tijdens het transport, wat leidt tot verspilling van materialen en middelen.

In plaats van producten te retourneren, moedigen we je dan ook aan om gebruik te maken van onze omruilservice in onze winkel te Noorderwijk. Hier kan je jouw aankoop ruilen voor een ander product of een andere maat, waardoor we je sneller kunnen helpen en dit zonder de negatieve impact op het milieu!

Woon je te ver van Herentals? Dan kan je uiteraard ook gebruikmaken van Bpost. 

Retourneren in dezelfde doos 

Beslis je toch om je aankoop te retourneren via de post? Dan vragen we je om je retour in dezelfde doos op te sturen. Zo wordt deze meteen hergebruikt, komen de producten opnieuw mooi bij ons aan en kunnen wij de verpakking achteraf ook correct recycleren

Zo zorgen we er samen voor dat we onze ecologische voetafdruk weer een stukje verkleinen. 

Een passende verpakking voor jouw aankoop

We kiezen er daarnaast ook voor om onze producten in passende kartonnen dozen te verzenden, als onderdeel van onze inspanningen om verspillingen tegen te gaan

Overmatig gebruik van verpakkingsmateriaal kan namelijk bijdragen aan de afvalberg. Daarom hebben we zorgvuldig gekeken naar de juiste maat van kartonnen dozen voor onze producten, om onnodig gebruik van materiaal te minimaliseren. Hierdoor kunnen we ervoor zorgen dat de producten veilig en goed beschermd zijn tijdens het transport, zonder dat we materiaal verspillen.

Daarnaast zijn kartonnen dozen een duurzamere keuze in vergelijking met andere verpakkingsmaterialen. Karton is recycleerbaar en biologisch afbreekbaar, wat betekent dat het minder impact heeft op het milieu.

Door te kiezen voor passende kartonnen dozen als verzendverpakking, verminderen we dus niet alleen onze ecologische voetafdruk, maar willen we je ook aanmoedigen om bewust om te gaan met verpakkingsmateriaal en indien mogelijk de kartonnen dozen te hergebruiken of te recycleren.

Een duurzame verzendingspartner in Bpost

Bij Corpedi kiezen we voor Bpost als onze verzendingspartner. Wist je dat zij momenteel volledig CO₂-neutraal leveren? De CO₂-uitstoot die veroorzaakt wordt door de levering van de pakjes wordt namelijk voor 100% gecompenseerd. 

De CO₂-uitstoot die ze momenteel nog niet kunnen vermijden, compenseren ze door te investeren in het Ghana Cookstove Project. Dit Gold Standard-gecertificeerde project voorziet zoveel mogelijk Ghanezen van efficiënte kookfornuizen. Daardoor is er tot 50% minder hout en houtskool nodig. Zo helpt Bpost de uitstoot te verminderen en Ghanese bossen te redden.

Bovendien kan je als online shopper jouw CO₂-uitstoot zelfs met 90% laten dalen. Dit doe je door je pakketjes in een Bpost afhaalpunt of pakjesautomaat te laten leveren. Wanneer je het dan ophaalt op een duurzame manier – fiets, te voet, met de auto onderweg naar huis van het werk, … – dan verminder je de CO₂-uitstoot opmerkelijk! 

Bpost levert alle pakjes 100% CO2-neutraal

Duurzame merken bij Corpedi

We kiezen er ook bewust voor om zoveel mogelijk met duurzame merken samen te werken. Zo zijn we er zeker van dat we je een eerlijk product kunnen aanbieden met een minimale impact op het milieu! 

Solidus 

Solidus houdt het productieproces van hun schoenen zo duurzaam mogelijk. Zo worden de zolen in Duitsland gemaakt van een PU op waterbasis. Daarna worden de zolen verlijmd met een lijm op waterbasis voor een duurzame en stevige hechting. 

Daarnaast komen de schoenen van Solidus ook steeds in een ecologische verpakking. Zo schakelden ze over naar schoenendozen gemaakt uit onbehandeld karton waardoor deze mooi gerecycleerd kunnen worden. 

De schoenen van Solidus komen steeds in een ecologische verpakking van onbehandeld karton

Verder vinden ze duurzaamheid in het productieproces ook heel belangrijk. Dit trekken ze door naar de werkomstandigheden waarbij ze aandacht hebben voor een eerlijke verloning en het algemene welzijn van hun werknemers

Tot slot maken ze ook hun transportroutes tussen de verschillende stappen in het productieproces niet onnodig lang en zorgen ze er zo voor dat hun CO₂-uitstoot mooi naar beneden gaat. 

De schoenen van Solidus zijn steeds duurzaam

Finn Comfort

Bij Finn Comfort zetten ze zich in voor een zorgvuldig gebruik van grondstoffen en het verminderen van het aantal transporten. Daarnaast maken ze ook zoveel mogelijk gebruik van technologieën die hen helpen om zo energiezuinig mogelijk te produceren. 

Daarnaast zijn er ook een heel aantal van hun modellen nog met de hand gemaakt. Daarbij hebben ze oog voor het welzijn en de werkomstandigheden van hun werknemers. 

Finn Comfort gebruikt zoveel mogelijk natuurlijke, hernieuwbare materialen zoals latex, jute en kurk in hun schoenen. Het ademende en huidvriendelijke bovenleer dat ze gebruiken, is gegarandeerd vrij van schadelijke conserveringsmiddelen, kunstmatige kleurstoffen en allergieverwekkende nikkelverbindingen. Tot slot gebruiken ze ook lijm op waterbasis om de zolen te verlijmen en zijn deze zolen CFC-vrij. 

Tip: Wist je trouwens dat ze je zolen hernieuwen wanneer deze volledig opgeleefd zijn? In dat geval mag je ons altijd contacteren en dan helpen wij je verder! 

Durea

Durea heeft dan weer een samenwerking met The Green Branch – een herbebossingsproject in het Amazonegebied in Brazilië – om een duurzame bijdrage te leveren aan het herstel van ecosystemen en klimaatverandering. 

Dit doen ze door het planten van bomen in het Amazonegebied in Brazilië. Zo ontstaat in het zuiden van Brazilië momenteel het Van Drunen Schoenfabriek bos. Hierin staan ruim 150.000 bomen en het neemt zo’n 2 miljoen m² in. Doordat ze hun CO₂-uitstoot op deze manier compenseren, helpen ze ook bij het herstellen van de biodiversiteit, het landschapsherstel en de lokale community.

The Green Branch zet zich in voor duurzame herbebossing in het Amazonegebied in Brazilië

Daarnaast heeft Durea ook de “Work Code and Ethics Agreement” voor haar twee fabrieken in het buitenland en de fabriek in Nederland. Deze houdt in dat ze geen kinderarbeid tolereren. Verder willen ze elke werknemer gelijke kansen aanbieden en worden deze op basis van hun kunnen aangeworven. Bovendien zorgen ze ervoor dat ze een vaste verloning krijgen die hoger ligt dan het minimuminkomen van dat land. 

Ook van hun onderaannemers verwachten ze hetzelfde en ze onderwerpen hen dan ook regelmatig aan inspecties om ervoor te zorgen dat dit allemaal goed verloopt. 

Tot slot gebruiken ze waar mogelijk milieuvriendelijke producten, worden afvalstoffen gescheiden voor een optimale recyclage en hebben ze een proactief beleid om het energieverbruik te verminderen. 

De schoenen van Durea houden heel wat rekening met duurzame materialen en ee duurzame manier van produceren

Vionic

Ook Vionic is geen fan van fast fashion. Daarom verwerken ze zoveel mogelijk ethisch verkregen en hernieuwbare materialen in hun schoenen. Zo gebruiken ze onder andere ecologisch katoen, kurk en jute. 

Daarnaast hebben ze ook schoenen die volledig uit vegan materialen zijn gemaakt en waarvoor dus geen dierlijke stoffen in het productieproces werden gebruikt.

Door eerlijke en ecologische materialen te gebruiken, zorgen ze ervoor dat ze hun steentje bijdragen aan een duurzaam verhaal.  

Duurzame schoenen van Vionic

Besluit

Als duurzame webshop zijn we voortdurend op zoek naar manieren om onze impact op het milieu te verminderen. Door geen gratis retours aan te bieden, te kiezen voor een ecologisch verantwoorde verzendingspartner en duurzame schoenmerken, engageren we ons op lange termijn voor het milieu. Zo streven we samen naar een duurzamere manier van winkelen. Bedankt voor jouw steun in onze inspanningen om duurzaamheid te bevorderen! 

Bronnen

https://www.linkedin.com/smart-links/AQFHd-kdD9PsrA

https://www.bpost.be/nl/samen-sterk-voor-duurzame-leveringen

https://www.bpost.be/nl/CO2-compensatie

https://www.solidus.info/en/sustainable-comfort-shoes

https://finncomfort.de/company/sustainability

https://www.durea.nl/duurzaam-durea/

https://www.durea.nl/work-code-and-ethics-agreement/

https://www.vionicshoes.com/blog/sustainable-footwear-saying-goodbye-to-fast-fashion/

    Een reactie achterlaten

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *