Rugpijn verminderen: Hoe semi-orthopedische schoenen kunnen helpen

vrouw met rugpijn

Rugpijn is een veelvoorkomend probleem dat miljoenen mensen dagelijks treft. Hoewel de oorzaken uiteenlopend kunnen zijn, is er een eenvoudige oplossing die vaak over het hoofd wordt gezien: semi-orthopedische schoenen. In dit artikel leggen we uit hoe semi-orthopedische schoenen kunnen helpen bij het verlichten en voorkomen van rugpijn.

Semi-orthopedische schoenen: Wat is het?

Semi-orthopedische schoenen, ook wel comfortschoenen genoemd, zijn ontwikkeld om de natuurlijke vorm en functie van de voet te ondersteunen. Ze zijn speciaal ontworpen met de voetgezondheid in het achterhoofd en bieden extra demping, stabiliteit en ondersteuning waar “gewone” schoenen vaak tekortschieten. Vaak laten semi-orthopedische schoenen het ook toe om er makkelijk je eigen steunzolen in te leggen. 

Helaas hebben comfortschoenen een “onsexy”, “niet modieus” en zelfs wat “oubollig” imago. Bij Corpedi maken we komaf met die vooroordelen en voorzien we een breed assortiment aan modieuze en semi-orthopedisch verantwoorde schoenen die zowel comfort als stijl bieden! Dit zijn alvast een aantal van onze favorieten: 

AD 4nXewC8ETZRGa47YjMXOMzJvwCsK qajGcij6KKIv1b9XPlQzyotn4a0efnlFwRRWctPULXDkUjX9QhHWL J3AFDzFdFAnvbo6KD1EHbqObZlO1a2QMmlcHv9X2ktDmm5vMs09tQ w

GABOR ROLLINGSOFT 46.952.56 MIDNIGHT G

DUREA 6291 685 0935 TAUPE H

AD 4nXcZBAXxQveSNO2mhYYARegiLcouK wL9Y4Pu7LuiNHr7WoRCREz aohE0S

FINN COMFORT osorno OXIDE M

Benieuwd naar ons volledige assortiment? Neem een kijkje op onze webshop!

Rugpijn: Wat is de link tussen voeten en rugpijn?

Onze voeten vormen de basis van ons lichaam. Een slechte voetpositie of onvoldoende ondersteuning kan leiden tot een verkeerde houding en overmatige belasting van de rugspieren. Dit kan chronische rugpijn veroorzaken of verergeren. 

Semi-orthopedische schoenen: Wat zijn de voordelen?

Een verbeterde houding

Comfortschoenen helpen de voet in de juiste positie te houden, wat bijdraagt aan een betere lichaamshouding. Dit vermindert de druk op de rug en kan pijnklachten aanzienlijk verlichten. 

Goede schokabsorptie en afrol van de voet

Semi-orthopedische schoenen hebben vaak een betere demping of schokabsorptie. Dit helpt om de impact bij elke stap te verminderen, wat de belasting op de rug en gewrichten verlaagt. Ook hebben comfortschoenen een betere zool die de voeten helpt afrollen op een correcte manier. 

AD 4nXf3qcjr9PUS 6jX7HiK dEzHfamyr8Pstb SUHHhgGePWAMA85h8Z0Pb6wi uQa6dM449UE1P0KJnpft02PI egijlRz67tPXZKLiOfMPZcjIXd7Zd4gjH4GjlqKOFplTuPL3FKj5EtCwi2Jl0KpBEaMHN?key=kPoUf61LIjwTAV4DwkB0EA

XSENSIBLE swx11 WHITE SILVER H

Correcte ondersteuning van de voetboog

Goede ondersteuning van de voetboog is essentieel om overpronatie (het naar binnen rollen van de voet) te voorkomen. Dit kan helpen om rugpijn te verminderen door een betere verdeling van het lichaamsgewicht. Leg je een goede steunzool in een kwalitatieve comfortschoen, dan is het effect optimaal!

Meer comfort bij langdurig staan en lopen

Semi-orthopedische schoenen zijn ontworpen voor langdurig comfort, wat vooral nuttig is voor mensen die veel staan of lopen tijdens hun werk of dagelijkse activiteiten, zoals bijvoorbeeld mensen die werken in de zorgsector of een ander staand beroep uitoefenen. Heb je snel last van vermoeide benen? Dan ervaar je zeker een groot verschil wanneer je comfortschoenen draagt. 

Daarnaast kunnen comfortschoenen helpen bij het verlichten van ongemak en pijn bij mensen die last hebben van hallux valgus of andere knobbels aan de tenen. Deze modellen zijn alvast ideaal voor mensen met hallux valgus:

AD 4nXfzsWEvYZbcUCrOqHA8bq5UpxzM bnncXgVlWYtSJQ2p hIpsBT

XSENSIBLE golden gate lady WHITE G

AD 4nXcizVaR6kylsOMYOPM2hNqCdnvvMRjsnTFjqyBz30yfoFMZLWoHQ1o70fSJHbBxcfOFuyvIP5LySzKl2kSdLaZHoz2NCTUy1VZ ljFqp5cIT t3HvpK 11G9yWiKhmPLuaMN0v7sXduPc6VEQcycjNIcIGc?key=kPoUf61LIjwTAV4DwkB0EA

SOLIDUS halea CORONET BLUE MULTI H

Preventie van verdere problemen

Door het gebruik van semi-orthopedische schoenen kunnen verdere voet- en rugproblemen voorkomen worden. Dit maakt ze een waardevolle investering voor de toekomst.

Voorkom rugpijn met de juiste schoenen!

Rugpijn kan een aanzienlijke impact hebben op je dagelijks leven, maar comfortschoenen kunnen een effectieve oplossing bieden. Door te investeren in schoenen die speciaal zijn ontworpen om de juiste ondersteuning en demping te bieden, kun je niet alleen bestaande rugpijn verlichten, maar ook toekomstige problemen voorkomen. 

Op zoek naar het perfecte paar om te helpen bij het verlichten van je rugklachten of heb je nood aan goed advies? Neem snel een kijkje op onze webshop of kom langs in de winkel!

    Een reactie achterlaten

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *