Maak kennis met Bota: betaalbare diabetesschoenen

Diabetesschoenen

In Vlaanderen zijn er naar schatting zoā€™n 500.000 mensen met diabetes type 1 of type 2. Daarbovenop krijgen dagelijks ongeveer 84 mensen de diagnose ā€˜diabetesā€™. Dat betekent dat er elke 17 minuten iemand de diagnose krijgt! 

Er zijn dus best wel wat diabetici die bijgevolg ook vatbaar zijn voor diabetes gerelateerde voetproblemen. Aangepaste diabetesschoenen kunnen hierbij een belangrijke oplossing zijn voor die voetproblemen. Ze geven steun waar nodig zonder voor extra wrijving te zorgen.Ā 

Diabetici en voetproblemen

Diabetici krijgen vaak te maken met voetproblemen. Door diabetes kunnen de bloedvaatjes en zenuwen beschadigd raken (neuropathie). Omdat hun bloed niet meer goed doorstroomt naar hun benen en voeten, hebben ze vaak een verminderd gevoel in hun voeten. Daardoor merken ze oneffenheden in de zool of knellende schoenen veel minder snel op. Als gevolg daarvan kunnen er al snel kleine letsels ontstaan. Diabetici hebben vaak last van traag helende wonden door een slechte doorbloeding. 

Als diabeet zijn je voeten dus extra kwetsbaar. Doordat deze wondjes en zweren veel minder snel genezen, wordt de behandeling vaak ook een stuk ingewikkelder. Zulke wondjes voorkomen is dus heel erg belangrijk! 

In zeldzame gevallen kunnen diabetici ook met een Charcot voet kampen. Dan ontstaan er kleine breuken in de botjes van de voet. Hierdoor kunnen de voeten gaan vervormen en ontsteken. Dit komt gelukkig weinig voor, maar kan in het slechtste geval leiden tot een (gedeeltelijke) amputatie van de voet. Een goede opvolging en tijdige behandeling van diabetes is dus enorm belangrijk!

Zachte, naadloze en stevige schoenen zijn voor diabetici dus absoluut geen overbodige luxe. Diabetesschoenen – zoals de schoenen van Bota – worden dan ook specifiek met deze problematiek in het achterhoofd gemaakt. 

Diabetesschoenen voor rusthuisbewoners

Daarnaast zijn de schoenen ook ideaal voor rusthuisbewoners. Hun eenvoudige sluiting met velcro, antislipzool en naadloze afwerking zorgen ervoor dat ze erg geliefd zijn bij senioren. Bovendien zijn ze ook eenvoudig aan en uit te doen door de buigzame stof en kan je ze gemakkelijk wassen in een wasmachine.

De voordelen van Bota schoenen 

Als diabeet wil je bovenstaande klachten natuurlijk voorkomen of verhelpen met aangepaste schoenen. 

Je kan hierbij voor orthopedische schoenen kiezen die volledig op maat gemaakt worden. De schoen is dan voorzien van een ingebouwde steunzool en een correctie voor het correct afrollen van de voet. Zo worden je gewrichten ontlast en het stappen gemakkelijker gemaakt. Het nadeel van orthopedische schoenen is echter dat ze vaak erg duur uitvallen. 

De specifieke diabetesschoenen van Bota zijn dan een ideale oplossing omdat deze rekening houden met alle noden van diabetici en compatibel zijn met steunzolen. Hieronder gaan we nog wat dieper in op de voordelen van de Bota schoenen: 

Het materiaal van Bota schoenen

Dankzij de schoenen van Bota krijgen kleine wondjes door wrijving geen kans meer. De schoenen zijn gemaakt van een speciaal automodellerend of een met warmte modelleerbaar weefsel waardoor ze zich perfect aan de vorm van de voeten kunnen aanpassen.  

Meer specifiek gaan de Flex-PellĀ® en Setaform weefseltechnologieĆ«n zich dus automatisch aanpassen aan de eventuele afwijkingen aan de voeten vanaf het moment dat je de schoenen aantrekt. Zo vermijden we dat de schoenen beginnen knellen of voor een onaangename en zelfs pijnlijke wrijving zorgen. 

Bovendien zijn de Bota schoenen dankzij deze flexibele materialen heel erg licht en kan je ze wassen in de wasmachine op 30 Ā°C

Bota schoenen

Zonder pijnlijke drukpunten

Bijkomend worden de diabetesschoenen van Bota ook zo gemaakt dat ze nergens voor wrijving kunnen zorgen. Ze zijn namelijk zo ontworpen dat er geen drukpunten of naden aanwezig zijn. Vooraan wordt er extra hoogte voorzien aan de tenen. Verder hebben de schoenen ook een verstevigde neus en een verstevigde hiel

De schoenen zijn ook erg gemakkelijk om aan te doen: ze hebben een grote insteekopening en ze kunnen gesloten worden met 1 hand dankzij de velcro sluiting. Zo sluiten de schoenen ook steeds perfect aan aan de voeten. 

Daarnaast biedt Bota ook sandalen aan. Deze hebben net zoals de diabetesschoenen een grote insteekopening en een velcro sluiting zodat je ze gemakkelijk aan en uit kan doen. Verder hebben ze ook een verstevigde hiel voor stabiliteit en vermijden ze zoveel mogelijk drukpunten. Ideaal voor warme dagen dus! 

De stevige ondersteuning van Bota 

Ook een stevige zool is natuurlijk een must voor diabetici. De schoenen van Bota hebben daarom een biomechanische, antislip zool. Uit klinische tests is gebleken dat dergelijke biomechanische zolen de drukpunten met 20% verminderen. Zo nemen we weer een deel van de pijnlijke wrijving weg. Ideaal dus voor diabetici!

Daarnaast zorgen de brede antislip zolen samen met de verstevigde hielen voor extra stabiliteit

Tot slot beschikken de Bota schoenen ook over uitneembare inlegzolen. Zo kan je deze gemakkelijk vervangen door steunzolen op maat. 

Besluit

Door de zachte afwerking en hun lichte materiaal zijn schoenen van Bota ideaal voor diabeten. Bovendien zorgen de antislipzool, het ergonomische ontwerp om drukpunten te vermijden en de uitneembare inlegzolen voor diabetesschoenen die je graag zal dragen.  

Ben je op zoek naar de ideale schoenen voor diabetici? Ontdek dan hier ons gamma van Bota schoenen en ervaar zelf het comfort en gemak van deze diabetesschoenen! 

    Een reactie achterlaten

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *