De unieke eigenschappen van Xsensible schoenen

Bij Corpedi vinden we het belangrijk om comfortabele schoenen aan te bieden die je voeten van de nodige steun voorzien. Zo bieden we ook Xsensible aan, een merk dat zelfs ideaal is voor mensen met pijnlijke voeten. Dit Nederlandse schoenenmerk heeft bovendien een aantal unieke eigenschappen. Die leggen we hier graag aan je uit! 

De Xsensible Stretchwalkers hebben een unieke zooltechnologie

Het Stretchwalker concept van Xsensible werd gebaseerd op de traditionele Japanse slipper ā€˜Ippon-ba getaā€™. Dit is een natuurlijke houten slipper die balanceert op een in het midden geplaatste hak. 

Samen met creatief ontwerper Tetsuya Nosaka vertaalden ze deze oude techniek op moderne wijze naar de uiterst comfortabele Xsensible Stretchwalker zooltechnologie

Deze unieke zooltechnologie legt het balanspunt in het midden van de schoen. Daardoor zal je lichaam automatisch een correcte houding aannemen. De voet wikkelt namelijk beter af en bovendien wordt de druk gelijkmatig verdeeld. 

Daarnaast geeft de zooltechnologie een perfecte demping van schokken om jouw gewrichten, knieĆ«n en rug te ontzien. Ook geeft de zool je een ultieme grip zodat jij altijd stevig op jouw voeten blijft staan. 

Tot slot is het voetbed van de Xsensible Stretchwalker ook uitneembaar, waardoor je de schoenen gerust kan combineren met orthopedische inlegzolen of je eigen steunzolen op maat. 

Zo wordt wandelen opnieuw een comfortabele ervaring! 

Xsensible stretchwalker technologie en gepatenteerd stretchleer

Xsensible maakt gebruik van gepatenteerd stretchleer  

Voor een uiterst comfortabele pasvorm te garanderen – ook voor brede voeten – ontwikkelde Xsensible hun gepatenteerd stretchleer

Het stretchleer bestaat uit 6 unieke lagen: waaronder lycra voor een gecontroleerde rekbaarheid, latex zodat de stof telkens terugkeert naar haar oorspronkelijke vorm en tot slot een toplaag van leer. Het stretchleer rekt dankzij deze samenstelling 70% in de breedte en slechts 30% in de lengte. Hierdoor keert de stof elke keer in zijn oorspronkelijke vorm terug

Dankzij de verbazingwekkende elasticiteit voelt de schoen dus als een tweede huid en geniet je van een maximale bewegingsvrijheid. Bovendien is het stretchleer ademend en waterafstotend voor een uitstekend voetklimaat. 

Tot slot zijn de schoenen van Xsensible dankzij het stretchleer ook ideaal voor mensen met een hallux valgus of hamertenen. Door het stretchleer komt er namelijk geen extra druk op te staan en kan je de schoenen bijgevolg comfortabel en pijnloos dragen.

Xsensible heeft verschillende breedtematen

Wanneer je brede voeten hebt, is het niet altijd even gemakkelijk om goed passende en modieuze schoenen te vinden. Vaak bieden schoenenmerken maar Ć©Ć©n breedtemaat aan, terwijl dit toch een belangrijk aspect is in het comfort van je schoenen. 

Daarom biedt Xsensible naast diverse lengtematen ook een heel aantal verschillende breedtematen aan. Zo kan jij steeds de meest comfortabele pasvorm voor jouw voeten kiezen. Zo kies je bijvoorbeeld voor breedte H voor de iets bredere voet en breedte J, K en M voor de extra brede voeten. De standaardbreedte wordt aangegeven met de letter G. 

Xsensible maakt fashionable schoenen

Xsensible vindt een maximaal comfort heel belangrijk, maar daarnaast houden ze bij het ontwikkelen van hun schoenen ook veel rekening met de uitstraling ervan. 

De schoenen zijn namelijk steeds trendy en elegant, zonder in te boeten aan kwaliteit en comfort. Voor elke collectie laten ze zich opnieuw inspireren door de trends en looks van het seizoen, waardoor ze niet moeten onderdoen voor andere fashionable schoenenmerken. 

Zo komen ze ieder seizoen weer opnieuw met een prachtige collectie die een elegante uitstraling en comfort naadloos weet te combineren! 

Xsensible stretchwalker sneaker

Besluit

Xsensible combineert als schoenenmerk ambachtelijke aspecten met hoogwaardige technologieĆ«n. Dit Nederlands schoenenmerk is dan ook gekend voor hun unieke Stretchwalker zooltechnologie en hun uiterst comfortabele pasvorm dankzij het gepatenteerde stretchleer. Daarbovenop worden de schoenen steeds geĆÆnspireerd door de trends en looks van het seizoen, waardoor je steeds een fashionable collectie krijgt. 

Wil je het merk graag zelf ontdekken? Bekijk dan hier onze Xsensible-collectie. 

    Een reactie achterlaten

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *