Uit welke materialen zijn Vionics gemaakt?

materialen vionic

Vionic is de nummer ├ę├ęn wat betreft modieuze, orthopedische schoenen. Koop je een paar Vionics, dan kan je een oerdegelijke kwaliteit verwachten, een goede ondersteuning ├ęn een trendy design. 

Deze gunstige eigenschappen zijn onder meer te danken aan het gebruik van hoogwaardige materialen in het productieproces. De materialen die een fabrikant gebruikt, vertellen namelijk veel over de kwaliteit van een product. 

Bij Vionic vertaalt zich dat overigens in superieur comfort. De schoenen zijn gemaakt om de hele dag te dragen, waar je ook heengaat, welke hakhoogte je ook kiest. In dit blogartikel lees je er meer over. 

Materialen van de schoen 

Leder

Leder is een populair materiaal wat vaak wordt verwerkt in schoenen. Dat komt vooral door zijn positieve eigenschappen. In de eerste plaats is leder een natuurlijk en ademend materiaal dat eveneens vochtabsorberend is. 

Vionic sabina

Daarmee zorgt het voor een aangenaam schoenklimaat, wat de kans op bacteri├źn en schimmels verkleint. Bijgevolg voorkomt dit ook onaangename geuren in de schoen. 

Verder is leder ook een heel soepele stof dat zich makkelijk aanpast aan de vorm van de drager. Tegelijkertijd verleent het de schoen, dankzij zijn robuustheid, een bijzondere stabiliteit en functionaliteit.

Tot slot is leder zeer goed bestand tegen slijtage en is het een duurzaam product met een authentiek uitzicht. Kortom, leder biedt alle natuurlijke eigenschappen die degelijke schoenen vragen. 

Su├Ęde

Su├Ęde is een type leer dat ook weleens veloursleder wordt genoemd. Het grote verschil met standaard leder is dat het niet van de bovenkant, maar wel van de onderkant van de huid gemaakt wordt. Het binnenoppervlak dus.┬á

VIONIC val PALE LIME

Doordat het gemaakt wordt van de binnenkant is het minder stevig en kwetsbaarder, maar wel zachter. Su├Ęde heeft een geborstelde structuur en lijkt hierdoor veel op stof. 

Door zijn harige, zachte bovenlaag vinden velen echter dat su├Ęde meer luxe en warmte uitstraalt. Verder bevat su├Ęde dezelfde positieve eigenschappen als standaard leder: het is ademend, absorberend en soepel.

Microvezel

Zoals je hierboven kan lezen heeft leder een heleboel goede eigenschappen, maar het is natuurlijk wel gemaakt van dierenhuid. Om die reden kiezen steeds meer mensen voor een diervriendelijk, synthetisch alternatief. 

Microvezel is daar een voorbeeld van. Het is een synthetisch materiaal dat gemaakt is van een mix van polyester en polyamide. Visueel zie je bijna geen verschil met echt leder. 

Bovendien heeft microvezel – net zoals leder – ook veel goede eigenschappen. De stof staat onder andere gekend voor zijn absorberend vermogen. Microvezels kunnen door hun hoge dichtheid namelijk tot wel 7 keer hun gewicht aan water absorberen.┬á

VIONIC karsen OLIVE

Daarmee biedt het bescherming tegen zweetvoeten en onaangename geuren. Bovendien is microvezel een uiterst ademend materiaal. Net zoals leder, zorgt het dus voor een aangenaam voetklimaat. 

Tot slot staat microvezel gekend om zijn natuurlijke, antibacteri├źle werking. Dit verklaart ook de populariteit van microvezel schoonmaakdoeken. Het risico op voetschimmels wordt hiermee aanzienlijk verkleind. 

Kunstleer 

Een ander diervriendelijk alternatief voor leder is kunstleer. Doorgaans wordt kunstleer gemaakt van PVC, maar er bestaan ook soorten op basis van polyurethaan of PU. Ook een combinatie van de twee is mogelijk. 

image 2

Concreet bestaat kunstleer uit een kunststof (PVC, PU of een combinatie) die is aangebracht op een stuk textiel. Daardoor zijn er veel mogelijkheden in kleuren, texturen en patronen. 

Wat de voordelen betreft: die zijn afhankelijk van de kunststof waaruit het kunstleer gemaakt is. Polyurethaan (PU) staat gekend om zijn ademende werking, terwijl PVC dan weer als voordeel heeft dat het geen vocht doorlaat. 

Los daarvan is kunstleer een erg gemakkelijke stof in onderhoud. Je hoeft kunstleer – in tegenstelling tot echt leder – niet te behandelen. Kunstleer is bovendien aanzienlijk goedkoper dan echt leder.

Faux fur of imitatiebont

Een andere vegantrend is faux fur of imitatiebont. Het materiaal lijkt op het bont van dieren, maar wordt gemaakt van garens en synthetische kunststoffen zoals acrylvezel, polyamide of polyester. Net zoals echt bont, is imitatiebont heerlijk fluffy, aaibaar en warm.

Met het materiaal kunnen prachtige vachtjes worden gemaakt die vaak niet van echt bont te onderscheiden zijn. Daarnaast is het ook net zo geschikt. Sterker nog, imitatiebont biedt heel wat voordelen. 

VIONIC dream

Zo is imitatiebont onder andere makkelijker te reinigen. In tegenstelling tot zijn echte tegenhanger, kan je imitatiebont bijvoorbeeld in de wasmachine wassen. Dat maakt dat het veel praktischer in onderhoud is. 

Bovendien is echt bont ook heel gevoelig voor veranderende temperatuur- en vochtigheidsomstandigheden. Bij imitatiebont hoef je hier niet voor te vrezen. De synthetische vezels waaruit imitatiebont is gemaakt, zijn gewoon veerkrachtiger en daardoor ook beter bestand tegen slijtage. 

Materialen van het voetbed

Uniek aan de Vionic schoenen, is het Vio-MotionÔäó voetbed. Dit orthopedische voetbed cre├źert drie zones van comfort voor een optimale ondersteuning van de voetboog. Zo doet het eigenlijk dienst als een soort ingebouwde steunzool.

Elke Vionic schoen ondersteunt, corrigeert en stabiliseert de voet. Op die manier worden chronische klachten en overbelastingsletsels voorkomen. De materialen waaruit het voetbed vervaardigd is, dragen hier voor een groot stuk aan bij. 

Microvezel

De stof microvezel wordt zowel gebruikt in de bovenbekleding van de schoen, als in het voetbed. De eigenschappen van microvezel hoeven we je niet opnieuw uit te leggen, die kan je hierboven lezen. 

Maar welke meerwaarde biedt microvezel nu concreet in het voetbed? Wel, deze veelzijdige stof garandeert voornamelijk een optimaal voetklimaat en biedt op die manier bescherming tegen zweetvoeten. 

Door het gebruik van kwalitatieve en ademende materialen zorgt Vionic voor een goede temperatuurregeling in de schoen. Hierdoor krijgen voetschimmels veel minder kans om zich te ontwikkelen. 

EVA (ethyleen vinyl acetaat)

EVA is een hoogwaardige, huidvriendelijke kunststof die over heel wat positieve eigenschappen beschikt. Zo is het materiaal waterbestendig, antibacterieel en antischimmel. Daarnaast is deze rubberachtige kunststof bijzonder flexibel en licht. Dit maakt de schoenen aangenaam om te dragen. 

Bovendien heeft EVA ook sterk dempende eigenschappen. Hiermee ondersteunen ze het natuurlijk afrollen van de voet tijdens het stappen. Vooral als je last hebt van hielspoor, is dit een aangenaam surplus. 

Besluit

Het materiaal dat gebruikt wordt om jouw schoenen te maken, vertelt je  veel over de kwaliteit ervan. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Vanzelfsprekend vertalen goede materialen zich dan ook in kwalitatieve schoenen die zorgen voor een goed voetklimaat en een goede ondersteuning van jouw voeten. 

Vionic gebruikt daarom dan ook de allerbeste materialen om te verzekeren dat jij met een paar oerdegelijke schoenen door het leven kan gaan! Neem zeker eens een kijkje in onze webshop om een paar Vionic schoenen te zoeken dat bij jou past. Graag hulp bij het uitkiezen van jouw ideale paar? Contacteer dan gerust het Corpedi team! 

    Een reactie achterlaten

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *