De unieke eigenschappen van Solidus: het antwoord op jouw pijnlijke voeten

Solidus

Bij Corpedi vinden we het enorm belangrijk dat jouw voeten de steun krijgen die ze verdienen. Daarom vind je bij ons een aantal orthopedische schoenmerken. Eén van die merken is Solidus en daar vertellen we je graag wat meer over. 

Solidus staat voornamelijk bekend voor hun perfect passende schoenen voor normale, brede en gevoelige voeten. Naast comfort en functie vinden zij het aanbieden van modieuze orthopedische schoenen ook erg belangrijk. Klinkt als een droom, toch?  

Ontdek hier nu alle unieke eigenschappen van Soldius schoenen! 

Solidus schoenen hebben een uitneembaar voetbed

Alle Solidus modellen beschikken over een uitneembaar voetbed. Zo kan je het voetbed gemakkelijk inwisselen voor je eigen op maat gemaakte steunzolen indien nodig.

Alle Solidus voetbedden hebben een ingebouwde pelotte – een voorvoetsteun – voor meer stabiliteit en een optimale drukverdeling onder de voorvoet. Zo stimuleren de schoenen ook het natuurlijke afrollen van de voet. 

De ingebouwde, zachte memory-foam zones geven bovendien een extra schokdemping en verhogen zo mee het draagcomfort. Zo zorgen de zachte latex-zones onder de hiel voor een optimale schokdemping en perfecte drukverdeling

Daarnaast is de lederen bekleding van het voetbed actief ademend. De lichte kurk basis van het voetbed geeft dan weer een optimale ondersteuning aan het lengte- en dwarse voetgewelf. 

De loopzolen van Solidus zijn licht, slijtvast en flexibel

De hoogwaardige samenstelling van de Solidus loopzolen maakt een zachte en anatomisch correcte afwikkeling van de voet mogelijk. Ze bieden bovendien een hoge stabiliteit bij de hiel en zijn flexibel onder de bal van de voet, waardoor jouw voet op de juiste plaats afwikkelt. 

De loopzolen van Solidus zijn licht van gewicht, slijtvast en beschikken over een hoge dempingswaarde

Solidus biedt ook verschillende zooltypes – zoals een anti-slipzool – aan zodat je voor elk gebruiksmoment de juiste zool hebt. 

Solidus sandalen

Solidus kiest voor een premium afwerking

De lederen schoenen van Solidus worden gemaakt van het mooiste, zachtste leder van een premium kwaliteit uit Italië en Kroatië. Ook bij de keuze voor andere stoffen wordt er gekeken naar kwaliteit, comfort en mode. 

Ook de accessoires zoals ritsen, oogjes, veters en versieringen worden aangekocht bij Europese toeleveranciers waarbij kwaliteit steeds voorop staat. 

Solidus vindt duurzaamheid heel belangrijk

De schoenen van Solidus worden volgens de hoogste Europese kwaliteits- en veiligheidsnormen volledig met de hand gemaakt in Kroatië. Als drager van het “cads” keurmerk staan ze als fabrikant in voor duurzame, niet vervuilende, milieuvriendelijke en sociaal verantwoord gemaakte schoenen en lederwaren.

De focus ligt dus niet enkel op de hoge kwaliteit van het te verwerken leder en materiaal, maar eveneens op de ethische aspecten die de productie van schoenen en lederwaren met zich meebrengen.

Zo zorgt Solidus steeds voor goede arbeidsomstandigheden voor hun personeel en zijn ook de leefomstandigheden van de dieren van belang.

De schoenen van Solidus zijn uiterst comfortabel

De schoenen van Solidus voorzien extra ruimte aan de voorvoet voor een comfortabele pasvorm. Dit zowel in de hoogte als de breedte. De slanke hielsluiting voorkomt dan weer dat je begint te schuiven in je schoenen. 

Om een zo goed mogelijke individuele pasvorm te kunnen garanderen, biedt Solidus bovendien 8 verschillende breedtematen en halve lengtematen aan. Bij Solidus past de schoen zich dus aan de voet aan, en niet omgekeerd!

Bijkomend zijn drukpunten ook verleden tijd dankzij de zacht gepolsterde zones en naadloze voeringen. Zo zorgen de zacht gepolsterde randen dat er geen druk bij de enkels is. Het uiterst zachte materiaal zorgt daarnaast ook voor een perfecte drukverdeling op de wreef van de voet. 

Tel hierbij nog de super dempende PU zolen, ingebouwde memory-foam zones en verlengde contreforts (verstevigde hielen) en je krijgt schoenen die zorgen voor een uitmuntende stabiliteit en zachtheid.

Dit alles zorgt er dan ook voor dat Solidus dé comfortspecialist is voor smalle, normale, brede en gevoelige voeten! 

Conclusie

Solidus staat bekend voor hun comfortabele en functionele orthopedische schoenen mét oog voor mode. Ze staan al meer dan 100 jaar garant voor een gezond en natuurlijk loopcomfort voor het promoten van gezonde voeten. Iets wat wij bij Corpedi ook heel erg belangrijk vinden.

Ontdek Solidus dus nu in onze webshop! 

    Een reactie achterlaten

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *