7 handige tips om je schoenen comfortabeler te maken

tips voor comfortabele schoenen

Schoenen die niet comfortabel zitten, belanden vaak al snel achteraan in je schoenenkast. Ze lopen niet aangenaam en bovendien kunnen ze op lange termijn ook voor een aantal kwaaltjes zorgen en zelfs permanente schade aanrichten. Zo zijn knie- en rugklachten geen uitzondering bij het dragen van slechte schoenen. 

Kiezen voor comfortabele schoenen die voldoende steun bieden is dus enorm belangrijk. Helaas worden comfortabele schoenen nog geassocieerd met onelegante en klassieke modellen. Gelukkig ligt die tijd ondertussen ver achter ons en zijn er heel wat trendy en leuke schoenen op de markt die je toch een uitmuntend comfort geven. 

We geven je in dit artikel enkele tips over hoe je juist comfortabele schoenen kiest en daarnaast geven we je ook graag nog enkele tips mee om jouw huidige schoenen comfortabeler te maken. 

#1 Zorg ervoor dat je de juiste schoenmaat draagt 

Te kleine, krappe schoenen liggen aan de basis van heel wat pijn en voetproblemen. Zo kunnen te kleine schoenen bijvoorbeeld voor Mortonse neuralgie zorgen. Dit  is een zenuwinklemming (neuroom) tussen twee middenvoetsbeentjes. Vaak gaat het dan over de kopjes van het derde en vierde middenvoetsbeentje. 

Mortonse neuralgie uit zich vaak in prikkelingen, tintelingen, een verdoofd en koud gevoel, kramp en een brandende of stekende pijn in de voorvoet en de tenen. 

Daarnaast is een Hallux Valgus ook een gekend probleem bij het dragen van te krappe schoenen. Hierbij groeit de grote teen scheef naar binnen door een vergroeiing. Zo ontstaat er een knobbel aan de zijkant van de voet, aan het begin van de grote teen. Deze knobbel wordt ook wel eens een bunion genoemd. Het spreekt voor zich dat je deze twee problemen dus liever vermijdt. 

Het dragen van de juiste schoenmaat is dus zeer belangrijk. Bij het bepalen van de juiste maat is het essentieel dat je zowel naar de lengtemaat als de breedtemaat kijkt. In dit artikel vertellen we je hoe je deze gemakkelijk zelf kan opmeten. 

Let op: maten kunnen verschillen van merk tot merk. Neem er daarom altijd de maattabel van het merk zelf bij. Bijkomend verwijzen de maten in de tabel vaak naar de lengte van de schoen. Je neemt dus best schoenen die 1,5 cm langer meten dan je voeten zodat je genoeg ruimte hebt. 

juiste maat kiezen

#2 Draag vochtregulerende sokken in je schoenen

Buiten dat zweetvoeten niet aangenaam aanvoelen, kunnen ze ook voor een heel aantal andere ongemakken en kwaaltjes zorgen. Door de extra wrijving krijg je sneller last van irritaties zoals blaren en kleine wondjes. 

Daarbovenop heb je ook meer kans om bacteriën en schimmels te ontwikkelen omdat je voeten steeds in een warm, vochtig klimaat vertoeven. Om nog maar te zwijgen over de vervelende geurtjes die de transpiratie met zich mee kan brengen. 

Vochtregulerende sokken zijn in dat geval een goed idee. Ze zorgen er namelijk voor dat transpiratievocht en warmte doorheen de dag afgevoerd worden. Zo heb je minder snel last van zweetvoeten en verminder je de kans op de bovenstaande kwaaltjes aanzienlijk. 

Bijkomend voordeel is dat vochtregulerende sokken ervoor zorgen dat je schoenen langer meegaan. Doordat ze een groot deel van het transpiratievocht opvangen, komt dat niet meer in de schoen terecht en blijven deze langer beschermd tegen storende geurtjes. 

#3 Gebruik een deodorant voor schoenen 

Transpiratie in je schoenen kan je niet tegenhouden. Je schoenen nemen dit transpiratievocht op en dit kan op termijn voor muffe schoenen zorgen.

Om je schoenen langer fris te houden en te beschermen tegen transpiratievocht kan je een schoendeodorant gebruiken. Wij raden zelf de Active Shoe Deo van Collonil aan. 

Deze effectieve, desinfecterende deodorant zorgt voor een langdurige, hygiënische frisheid in je schoenen en voorkomt onaangename geuren. Zo kan je langer van je schoeisel genieten. 

Collonil schoen deo

#4 Neem de tijd om je schoenen voldoende in te lopen 

Je hebt nieuwe schoenen gekocht en natuurlijk wil je ze al meteen de hele dag dragen. Heel begrijpelijk, maar spijtig genoeg niet het beste idee voor je voeten. We raden je aan om je nieuwe schoenen eerst eventjes in te lopen. Zo kunnen je voeten gewoon worden aan het voetbed en kunnen de schoenen zich ook verder naar jouw voeten zetten

Op welk tempo jij je schoenen inloopt, voel je best zelf aan. Doorgaans raden we je wel aan om de draagtijd van onze orthopedische schoenen op te bouwen en ze eerst bijvoorbeeld een kwartier of halfuur thuis aan te doen. Van daaruit kan je de draagtijd verder opbouwen totdat je voeten de schoenen helemaal gewend zijn! 

#5 Probeer hielbeschermers

Vaak zorgen oncomfortabele schoenen ook voor een schurend gevoel aan je hielen. Ze veroorzaken dan ongemak, blaren, eelt en pijn aan de hielen. In dat geval zijn hielbeschermers een goede oplossing. 

Deze inlegzooltjes plak je achteraan in je schoenen waar je achillespees het materiaal raakt. Hielbeschermers zijn vaak gemaakt van gel of een dun dempingsmateriaal. Door het zachte materiaal krijg je een extra demping waardoor de schoenen je hielen niet meer zullen irriteren. 

#6 Investeer in degelijke (orthopedische) schoenen 

Je voeten brengen je elke dag overal naartoe en toch worden ze heel vaak verwaarloosd. Heel wat hiel-, knie- en lage rugklachten kan je herleiden naar een slechte ondersteuning van je voeten. Doordat je schoenen je voeten niet voldoende steun geven, kunnen deze klachten een gevolg zijn van een foute stand van je voeten. 

In dat geval zijn orthopedische schoenen geen overbodige luxe. Door hun ontwerp zorgen ze voor een optimale steun van de volledige voet. Zo krijgen deze kwaaltjes geen kans en kunnen ze vaak ook behandeld worden. 

Bovendien zijn orthopedische schoenen ondertussen ook een stuk toegankelijker. De tijd dat je maar uit één klassiek en vaak lomp model kon kiezen, ligt ondertussen ver achter ons. 

Zo bieden we bij Corpedi een stijlvolle en trendy Vionic collectie aan. Zij combineren comfort steeds met een modieuze look. In hun collectie vind je zelfs schoenen met een hak terug! 

Dankzij het unieke Vio-Motion™ voetbed geven de Vionic schoenen voldoende steun. Dit gepatenteerde voetbed met orthopedische technologie fungeert als een ingebouwde steunzool. 

Fleur Toasted Nut Three Zone Comfort 6dd9a3ee med 3

#7 Probeer orthopedische inlegzolen 

Ben je nog niet helemaal klaar om de stap naar orthopedische schoenen te zetten? Dan zijn orthopedische inlegzolen een goed alternatief. Ze passen in bijna alle schoenen en zo kan je jouw huidige schoenencollectie dus gewoon behouden. 

Hiel-, knie- en lage rugpijn kunnen een gevolg zijn van een foute stand van je voeten. Inlegzolen helpen dan om overpronatie van voeten te verminderen en gerelateerde klachten te verhelpen.

Bij Corpedi hebben we daarom een aantal orthopedische inlegzolen van Vionic die verschillende vormen van steun geven aan jouw voeten. Ontdek onze verschillende orthopedische inlegzolen hier

Ook hier geldt weer dat je je voeten best even gewoon laat worden aan je nieuwe inlegzolen. Je bouwt de draagtijd dus best rustig op. 

Orthopedische inlegzolen

Besluit

Niets is vervelender dan oncomfortabele schoenen. Gelukkig bestaan er heel wat trucjes om je huidige schoenen comfortabeler te maken. Maar het grootste cadeau dat je aan jouw voeten kan geven, is een paar schoenen dat voor een goede ondersteuning zorgt

Zo zijn de orthopedische schoenen van Vionic met hun unieke Vio-Motion™ voetbed een absolute meerwaarde. Vanaf dat je jouw nieuwe paar aantrekt, zul je het verschil ongetwijfeld meteen voelen. 

Ben jij klaar voor een heel nieuw niveau van voetcomfort? Ontdek dan hier ons aanbod aan Vionic schoenen. Ervaar je graag eerst de steun en het comfort van de Vionic schoenen? Kom dan langs in onze winkel in Noorderwijk (Herentals), wij adviseren je graag bij het uitkiezen van het geschikte paar.

    Een reactie achterlaten

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *