Waarom zijn goede schoenen essentieel voor staande beroepen?

Wanneer je een staand beroep hebt en bijvoorbeeld in de zorg, het onderwijs of de horeca werkt, zet je op een gemiddelde dag heel wat stappen. De kans is dan ook groot dat je na je werkdag weleens last hebt van vermoeide, verkrampte of zelfs pijnlijke voeten.

Wat als we je zeggen dat je deze ongemakken en pijn gemakkelijk kan voorkomen met het juiste schoeisel? In deze blog vertellen we je graag waarom een paar goede schoenen eigenlijk een essentieel onderdeel van jouw werkoutfit is! 

Een goed voetbed voor een goede lichaamshouding

Een degelijk voetbed is essentieel om je voeten goed te ondersteunen gedurende de dag. Het zorgt voor een goede houding en ontlast je gewrichten. Zeker wanneer je een staand beroep hebt en dus de hele dag op je voeten staat, is dit van groot belang. 

Zo zullen de schoenen van Vionic je een uitmuntende ondersteuning geven dankzij het Vio-Motionā„¢ voetbed. Dit gepatenteerde voetbed maakt gebruik van orthopedische technologieĆ«n en functioneert eigenlijk als een ingebouwde steunzool. 

De schoenen van Vionic zullen dus de voeten ondersteunen, corrigeren en stabiliseren. Zo kunnen we overbelastingsletsels en chronische klachten zoals lage rugpijn en pijnlijke gewrichten vermijden. Daarnaast is het voetbed ook zo ontworpen dat het schokken enorm goed opvangt. Daardoor worden je voeten, knieĆ«n en rug nog eens extra ontlast. 

Ook Solidus besteedt de nodige aandacht aan een evenwichtige en gezonde lichaamshouding met hun uitneembaar orthopedisch gevormd voetbed. Ze hebben een ingebouwde pelotte (voorvoetsteun) die voor meer stabiliteit en een optimale drukverdeling van de voorvoet zorgt. Daardoor wordt het natuurlijk afrollen van de voet ook nog eens ondersteund. 

Een stevige zool is ideaal voor mensen die een staand beroep hebben

Een stevige zool 

Het type zool van de schoenen zal ook de mate van het comfort mee bepalen. Zo geeft een iets dikkere zool vaak wat meer demping en comfort tijdens het wandelen. Deze zullen namelijk de schokken opvangen waardoor de druk op de voetzool en gewrichten vermindert. 

Zo hebben de Stretchwalker schoenen van Xsensible hoogtechnologische balanszolen voor een optimale drukverdeling. Met het unieke balanspunt dat zich midden in de schoen bevindt, zal je houding zich automatisch corrigeren. Zo kan jij de hele dag staan of wandelen zonder stijve, pijnlijke of vermoeide voeten te krijgen. Daardoor zijn dit de ideale schoenen voor mensen met een staand beroep! 

Daarnaast hebben Solidus en Vionic ook zolen die zorgen voor een goede grip en demping. Zo zorgt de hoogwaardige samenstelling van de loopzolen van Solidus ervoor dat je voet zich anatomisch correct kan afrollen

Ze zijn ook gemaakt uit een licht en slijtvast materiaal. Bijkomend geven de zachte memory-foam zones een extra schokdemping en zorgen de ingebouwde latex-zones onder de hiel voor een perfecte drukverdeling en extra draagcomfort

Het belang van een goede pasvorm  

Een goede pasvorm voorkomt pijn en vervelende kwaaltjes zoals een hallux valgus. Voor een comfortabele pasvorm hou je best rekening met de lengte van je schoenen, maar mag je ook zeker de breedte niet vergeten. Het kopen van te krappe schoenen geeft namelijk extra drukpunten met vaak pijn tot gevolg.

Daarnaast is ook een te wijde pasvorm niet ideaal wanneer je de hele dag op je voeten staat. In dat geval beginnen je voeten namelijk te schuiven en dat geeft een extra belasting op je voetspieren en bekken die je houding continu moeten corrigeren om je balans te behouden. 

Daarom bieden wij bij Corpedi een aantal verschillende schoenenmerken aan die bekend staan voor hun goede pasvorm. Zo gebruikt Xsensible hun gepatenteerde stretchleer om een comfortabele pasvorm te bieden die meebeweegt met jouw voet. 

Het stretchleer rekt namelijk 70% in de breedte en slechts 30% in de lengte waardoor de stof telkens weer naar zijn oorspronkelijke vorm terugkeert. Een uniek en ongezien concept dat ervoor zorgt dat de schoenen gedurende de hele dag goed zitten. 

Daarnaast bieden Xsensible, Solidus en Vionic hun schoenen ook aan in verschillende breedtes. Zo kunnen zowel mensen met smalle voeten als brede voeten hun ideale schoen vinden in ons aanbod! 

Goede hakhoogte

Het spreekt voor zich dat je geen hele dag comfortabel zal kunnen werken op een paar stilettoā€™s. Maar ook volledig platte schoenen zijn geen goed idee wanneer je de hele dag op je voeten staat. Ze geven namelijk meer rugklachten dan een schoen met een kleine ingebouwde hak. 

Bij volledig platte schoenen worden je voeten namelijk in een onnatuurlijke stand gedwongen waardoor er veel druk onder de hiel komt. Daardoor worden je enkels en knieƫn in een verkeerde stand geforceerd die je gewrichten nog eens extra belast

De beste hakhoogte bedraagt daarom 2 tot 4 centimeter. Hierdoor zal je houding automatisch verbeteren en zal je minder snel last krijgen van vermoeidheid in je voeten. 

Deze ideale hakhoogte geldt zowel voor vrouwen als mannen met een staand beroep. Hou er wel rekening mee dat je deze hakhoogte ook best in verhouding met de lengte van je voet ziet. Zo zal een hak van 2 centimeter geschikter zijn voor iemand met kleine voeten en heeft iemand met grotere voeten meer baat bij een hak van 4 centimeter. 

De ideale hakhoogte voor mensen die een staand beroep hebben

Geef je schoenen regelmatig een dagje rust

Geef je schoenen om de dag een dag rust. Zo krijgt het dempingsmateriaal in je schoenen ook de kans om zich te herstellen naar hun oorspronkelijke vorm en kunnen de orthopedische technologieĆ«n in je schoen optimaal hun werk doen. 

Daarom raden we je aan om bij een fulltime job twee paar werkschoenen aan te kopen. Zo kan je zonder probleem afwisselen en zullen je schoenen hun dempende en ondersteunende werking niet verliezen.

Besluit

Wanneer je een staande job hebt, is het dus een goed idee om te investeren in een paar degelijke schoenen die je voeten een goede ondersteuning geven. Zo voorkom je chronische voet- en rugklachten en andere pijnlijke kwaaltjes zoals een hallux valgus. Onderschat dus zeker niet wat een goed voetbed en een comfortabele pasvorm kan doen voor jouw voeten! 

Bekijk gerust onze collectie aan comfortschoenen en kies het paar waar jij de hele dag op kan staan en lopen. Bekijk het aanbod hier of vraag hulp aan het Corpedi team. Wij helpen je graag verder bij het zoeken naar jouw ideale schoenen! 

    Een reactie achterlaten

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *