Hoe zorg je ervoor dat je schoenen langer mooi blijven? (ultieme verzorgingsgids)

Wanneer je nieuwe schoenen koopt, wil je deze natuurlijk zo lang mogelijk als nieuw houden. Vuil en stof kan je echter niet tegenhouden. Gelukkig zijn er ondertussen een heel aantal producten die je helpen bij het proper maken en het mooi houden van jouw schoenen. 

Daarbij hou je natuurlijk best rekening met het materiaal van je schoenen. Niet elk materiaal kan je namelijk op dezelfde manier reinigen! Daarom geven we je hier een aantal tips mee over hoe je jouw schoenen terug proper maakt en ook langer laat meegaan. 

Hoe verzorg en reinig je schoenen uit nubuck of su├Ęde?

Su├Ęde is de binnenkant van de dierenhuid en daarbij zijn de vezels goed zichtbaar. Nubuck lijkt op su├Ęde omdat het dezelfde zachte uitstraling heeft, maar is gemaakt van de buitenkant/nerfzijde van het leer. Bij nubuck werd de nerfzijde licht opgeschuurd waardoor het dus een soortgelijke, fluweelzachte uitstraling krijgt. 

Door hun open structuur hebben zowel nubuck als su├Ęde een sterk absorberend vermogen. Daardoor blijft vuil makkelijker op de schoen liggen en kan het materiaal ook sneller vuil opnemen. Daarom is het dus heel erg belangrijk om nubuck en su├Ęde schoenen goed te beschermen, verzorgen en reinigen. 

Bescherming & verzorging van nubuck of su├Ęde 

Alles begint bij een goede bescherming! Onze Carbon Pro Spray is geschikt voor alle materialen. Spuit je nieuwe schoenen in voor gebruik, zo leg je een vuil- en vochtafstotend membraan rond de schoen. Herhaal dit maandelijks!

Bescherming & verzorging van nubuck of su├Ęde

Reiniging van nubuck of su├Ęde

Na enkele weken dragen, is het tijd om je schoenen te reinigen. 

Start bij voorkeur met droge reiniging met de Cleaner Stick. Daarbij hanteer je de su├Ęde borstel om het vuil los te maken en te verwijderen. 

Breng daarna de structuur van je schoen terug met de Cr├¬pe borstel, dit heeft ook een reinigend effect. Door de warmte van de wrijving gaan de vezels van het materiaal verder opstaan, waardoor de Carbon Pro Spray bovendien ook beter kan indringen voor een optimale bescherming. 

Wanneer een droge poetsbeurt niet het gewenste effect heeft, kan je voor een vochtige reiniging kiezen met de Clean & Care Mousse. Deze geeft verzorging en reiniging in ├ę├ęn. 

Wanneer de schoenen terug droog zijn, sluit je de verzorging en reiniging af met het opnieuw inspuiten van je nubuck of su├Ęde schoenen met de Carbon Pro Spray. Zo zijn ze weer beschermd en kan je weer een tijdje verder!

Hoe verzorg en reinig je schoenen uit glad leer?

Glad leer is de buitenkant of nerfzijde van een dierenhuid. Het is een sterk en ademend materiaal. Dat betekent dat vocht en warmte door het materiaal heen kunnen. Hierdoor krijg je minder snel last van warme of vochtige voeten. Bovendien is glad leer ook gemakkelijk om te verzorgen en te onderhouden.

Bescherming & verzorging van glad leer

Alles begint bij een goede bescherming! Onze Carbon Pro Spray is geschikt voor alle materialen. Spuit je nieuwe schoenen steeds in voor gebruik, zo leg je een vuil- en vochtafstotend membraan rond de schoen. Herhaal dit maandelijks voor het beste resultaat!

Bijkomend zorgt Carbon Gold naast een hoogwaardige bescherming en verzorging, ook voor een milde reiniging. Dankzij Carbon Gold worden je schoenen ook waterafstotend en glanst het glad leer opnieuw.

Reiniging van glad leer

Zijn je schoenen van glad leer toe aan een diepere reiniging? Gebruik dan de Clean & Care Mousse met een zachte doek voor het mooiste resultaat. Vergeet je schoenen na de reiniging ook zeker niet opnieuw te beschermen met de Carbon Pro Spray voor het beste resultaat. 

Bescherming & verzorging van glad leer

Hoe verzorg en reinig je schoenen in lakleder? 

Lakleder heeft een glanzende coating van wax, PVC of PU. Je vindt ze in allerlei varianten: een glad materiaal of een print zoals een kroko- of slangenprint. 

Bescherming & verzorging van lakleder

Lakleder is een statisch materiaal en trekt daardoor dus stof en vuil aan. Door de aard van lakleder heeft het echter geen zin om de schoenen te beschermen met een impregneerspray. Deze kan namelijk helemaal niet doordringen in de coating van het lakleder.

Gelukkig kan je ook jouw laklederen schoenen langer mooi houden en beschermen tegen vuil dankzij de Lack Mousse. De antistatische werking van de mousse vermijdt het opstapelen van stofdeeltjes op het lakleder en in de plooitjes. Daarbij kan je een schoenspanner gebruiken om plooien in het leder te vermijden.

Wanneer je de schoenen regelmatig behandelt met de Lack Mousse, maak je ze minder statisch en zijn ze daardoor beter bestand tegen vuil. 

Hoe verzorg en reinig je schoenen in lakleder?

Reiniging van lakleder

Zijn je schoenen uit lakleder toe aan een diepere reiniging? Gebruik dan de Clean & Care Mousse met een zachte doek voor het mooiste resultaat. 

Hoe verzorg en reinig je schoenen met textiel? 

Textiel heeft een sterk absorberend vermogen waardoor ze automatisch ook gevoeliger worden voor de opname van vuil. Schoenen met textiel bescherm je dus best goed met vocht- en vuilafstotende producten. Wanneer textiel toch vuil wordt, kan je het over het algemeen goed reinigen met diverse producten.

Bescherming & verzorging van textiel

Ook hier begint alles bij een goede bescherming! Onze Carbon Pro Spray is geschikt voor alle materialen. Spuit je nieuwe schoenen in voor gebruik, zo leg je een vuil- en vochtafstotend membraan rond de schoen. Herhaal dit maandelijks voor het beste resultaat!

Reiniging van textiel

Wanneer je vlekken op het textiel hebt en de schoenen toe zijn aan een opfrisbeurt, is de Clean & Care Mousse je ideale partner. Wrijf eerst het droge vuil van de schoen af met een zachte borstel of doek. Concentreer je daarna met deze mousse op de vlek om deze te verwijderen. 

Hoe verzorg en reinig je schoenen in vegan materialen?

Ondertussen worden er ook steeds meer en meer vegan materialen gebruikt in schoenen. Denk hierbij aan biologisch katoen, maar ook aan materiaalsoorten als microsu├Ęde of leersoorten gemaakt van fruitpulp, kurk en zeewier. 

Bij de verzorging en reiniging van vegan materialen let je best op de structuur van het materiaal. Zo is het bij een open structuur extra belangrijk om het materiaal goed te beschermen tegen vocht en vuil.

Bescherming & verzorging van vegan materialen

Ook hier begint alles bij een goede bescherming! Onze Carbon Pro Spray is geschikt voor alle materialen en zal een vuil- en vochtafstotend membraan rond de schoenen leggen. Spuit je nieuwe schoenen in voor gebruik en herhaal dit maandelijks voor het beste resultaat!

Reiniging van vegan materialen

Ook voor het reinigen van vegan materialen is onze Clean & Care Mousse je ideale partner. Wrijf eerst het droge vuil van de schoen met een zachte borstel of doek. Breng daarna de mousse aan op een zachte borstel zoals onze Carbon Cleaning Borstel en maak het materiaal zachtjes proper. 

Hoe hou je de zolen mooi wit? 

Witte zolen worden vaak vergeten en zijn vaak ook erg moeilijk om mooi wit te houden. Gelukkig kan je ze met de Midsole Cleaner in een handomdraai terug wit krijgen! Ook de witte bekleding van schoenen mag je hiermee reinigen. Ideaal dus om je witte sneakers te onderhouden.

Het product is bovendien eenvoudig in gebruik en geeft je onmiddellijk resultaat. Voor een vlotte reiniging van je witte zolen breng je een druppeltje Midsole Cleaner aan op een propere microvezeldoek en wrijf je zoolranden daarmee schoon. 

Hoe hou je de zolen mooi wit?

Besluit

Met deze handige tips zorg jij ervoor dat jouw schoenen langer mooi blijven en dus ook langer meegaan! Bekijk hier ons volledige gamma aan verzorgingsproducten! 

    Een reactie achterlaten

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *