Waarop moet je letten bij het kopen van schoenen? Tips voor gezonde voeten

Waarop moet je letten bij het kopen van nieuwe schoenen

Een nieuw paar schoenen kopen lijkt vaak een banaal iets, maar toch is dit een belangrijkere beslissing dan je denkt. Je draagt je schoenen namelijk quasi elke dag en je legt er dus heel wat afstand mee af. Dat ze je voeten een goede ondersteuning bieden, zou een vanzelfsprekendheid moeten zijn! 

Bij het kopen van nieuwe schoenen is het bijgevolg belangrijk om rekening te houden met bepaalde zaken als je geen aanslag wil plegen op je lichaam. Een goed paar schoenen ligt namelijk aan de basis van gezonde voeten! In dit artikel vertellen we je waar je best rekening mee houdt wanneer je gaat op zoek gaat naar nieuwe schoenen. 

Staar je niet blind op je gebruikelijke schoenmaat

Uit onderzoek blijkt dat bijna 60% van de mensen wereldwijd schoenen kopen die niet goed passen. Terwijl vrouwen vaker te kleine schoenen kopen, kopen mannen eerder te grote schoenen. En dat kan niet de bedoeling zijn. 

Slecht passende schoenen hebben namelijk heel wat vervelende gevolgen. Naast ongemakken zoals blaren en een onaangename druk op je voeten, kunnen te krappe schoenen ook voor serieuze aandoeningen zoals Mortonse neuralgie en Hallux Valgus zorgen. 

Bij Mortonse neuralgie krijg je te maken met een zenuwinklemming (neuroom) tussen twee middenvoetsbeentjes. Dit kan zich dan uiten in vervelende tintelingen of zelfs een stekende pijn. Bij Hallux Valgus vormt er zich dan weer een knobbel (bunion) aan de zijkant van de voet door een vergroeiing van de grote teen. Vervelende kwaaltjes die je dus liever vermijdt! 

Als je bovendien nog steeds dezelfde schoenmaat koopt als toen je 20 jaar was, is de kans groot dat je met de verkeerde maat rondloopt. Net zoals de rest van je lichaam veranderen je voeten ook gedurende je hele leven! 

Naarmate dat we ouder worden, worden onze voeten platter en dus ook wat groter. Als je daar geen rekening mee houdt, dan is de kans dus groot dat je met de verkeerde maat thuis komt. Met alle kwaaltjes en ongemakken van dien. 

Een andere vaak voorkomende reden waarom mensen met de verkeerde schoenmaat thuiskomen, is omdat ze telkens dezelfde maat kopen. Ongeacht het schoenmerk. Nochtans kunnen schoenmaten heel erg verschillen van merk tot merk. Zo vallen de schoenen van Vionic bijvoorbeeld vrij klein uit. Wanneer je kiest voor Vionic schoenen neem je dus best een maatje groter.  

Wil je graag 100% zeker zijn dat je de schoenen in de juiste maat aankoopt? Dan raden we je aan om je voeten goed op te meten en deze afmetingen naast de maattabel van het desbetreffende schoenenmerk te leggen. Zo ben je er zeker van dat je met de juiste maat thuis komt. 

wULFvPdd3K0ocGKMSi4fTAcd 4WdyGUC3A75FzdPDkA7NNo CYCtCBtwOzE5rOmislmcn0tNtPAfJ4GSKjruUtMYRM1WfRnOHYKQxpeB0kNi1mhWlmwik7PqIVJBtrFVl G7Xo1n
maattabel eu2 5
E wijdteGeschikt voor de smalle voet
G wijdteGeschikt voor de gemiddelde voet
H wijdteGeschikt voor de iets bredere voet
K wijdteGeschikt voor de brede voet
M wijdteGeschikt voor de zeer brede voet

Ga voor een degelijke kwaliteit 

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuw paar schoenen kies je best voor schoenen van een degelijke kwaliteit. In de eerste plaats zullen deze schoenen langer meegaan, maar zijn ze ook beter voor je voeten. 

Een schoen die hoogwaardige materialen en een stevig ontwerp combineert, gaat langer mee, zorgt voor een goede ondersteuning en zal bijgevolg ook voor minder irritaties zorgen. 

Schoenen van een goede kwaliteit zijn daardoor misschien wel wat duurder, maar ze geven je wel meer comfort, stevigheid en flexibiliteit. Ze betalen zichzelf als het ware terug! 

Kies voor schoenen die de juiste ondersteuning bieden

Het aanbod aan schoenen is gigantisch, zowel online als in de winkelstraten. De verleiding om elke trend mee op de voet te volgen is dan ook groot. Zo gebeurt het al snel dat je thuiskomt met een goedkoper paar schoenen. Deze geven je voeten echter niet de ondersteuning dat ze verdienen. 

Het is daarom belangrijk om de gezondheid van je voeten steeds in het achterhoofd te houden en te kiezen voor schoenen met een goed voetbed voor een juiste ondersteuning. Schoenen die niet voldoende steun bieden aan je voeten leiden vaak tot chronische kwaaltjes en pijnlijke overbelastingsletsels waar je daarna moeilijk of niet meer vanaf geraakt. 

Vionic vindt een goede ondersteuning van je voeten daarom dus een heel belangrijke zaak en ontwikkelden daarop hun unieke Vio-Motionā„¢ technologie. Dit gepatenteerde voetbed geeft een oerdegelijke steun aan je voeten doordat het als het ware optreedt als een ingebouwde steunzool. 

Bovendien zorgt Vionic ook steeds voor een trendy collectie waardoor ze het beste van orthopedische schoenen combineren met de laatste trends. Zo hoef jij niet te kiezen tussen een goede ondersteuning en stijlvolle schoenen!

Y3xsgqse

Let op de breedte van je schoenen

Naast het kiezen van de juiste lengtemaat, is de keuze voor de juiste breedtemaat ook een belangrijk aspect wanneer je nieuwe schoenen koopt. Het dragen van te smalle schoenen kan een grote impact hebben op de gezondheid van je voeten. 

Doordat je voeten te weinig ruimte krijgen, worden de botjes tegen elkaar geduwd met irritaties zoals blaren en eeltplekken als gevolg. In het slechtste geval zorgen te krappe schoenen zelfs voor een afwijkende loopgang en pijnlijke vergroeiingen. 

Als je bredere voeten hebt, hou je hier dus best rekening mee wanneer je schoenen koopt. Zo voorziet Vionic in veel van hun modellen meer ruimte op de wreef waardoor ze ook comfortabel zitten voor mensen met brede voeten. We kunnen het belang van goed passende schoenen dus niet genoeg onderstrepen!

Zorg dat je hiel verstevigd is 

Ook bij het dragen van slippers of sandalen is het essentieel dat je een goed voetbed en vooral een verstevigde hiel hebt. Elke zomer zien we namelijk een sterke stijging in blessures ten gevolge van het dragen van slippers of sandalen. 

Slippers bieden namelijk weinig ondersteuning en een heel beperkte schokdemping. Dat zorgt ervoor dat ons lichaam en dan vooral onze knieĆ«n veel harder hun best moeten doen om de schokken op te vangen. Wat op termijn dan weer voor overbelastingsletsels en chronische klachten kan zorgen. 

Slippers en sandalen met een verstevigde hiel en een degelijk voetbed zijn dus geen overbodige luxe. Met het Vio-Motionā„¢ voetbed speelt Vionic hier dan ook naadloos op in. Deze gepatenteerde technologie ondersteunt, corrigeert en stabiliseert de voet. De hiel is hierbij ook voldoende verstevigd waardoor de impact van schokken stevig verminderd wordt. 

Besluit 

Wanneer je kiest voor nieuwe schoenen is het steeds belangrijk om de gezondheid van je voeten voorop te stellen. Je voeten zijn namelijk te belangrijk om elke dag te verwaarlozen. Ze verdienen schoenen van hoogwaardige materialen met een degelijk voetbed voor een goede ondersteuning. 

Vionic combineert al die factoren met de huidige trends waardoor je steeds kan kiezen uit een uitgebreide collectie van stijlvolle orthopedische schoenen. Twijfels over welke schoenen het beste bij jou passen? Stuur ons dan gerust een berichtje, het Corpedi team helpt je graag verder! 

    Een reactie achterlaten

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *