Orthopedische sneakers: wat is het belang? (+voordelen)

Sneakers zijn immens populair en kunnen we ondertussen niet meer uit onze garderobe wegdenken. Helaas bieden niet alle sneakers een even goede steun aan jouw voeten. Een goede verzorging en bescherming van onze voeten is echter een absolute must. 

Jammer genoeg zien we al te vaak mensen met voetproblemen en lichamelijke klachten zoals rugpijn en pijnlijke knieĆ«n, doordat ze niet de nodige aandacht aan hun voeten besteden. 

De oplossing is echter dichterbij dan je denkt. Je hoeft geen dagelijkse pedicure in te plannen of allerlei gekke middeltjes te gebruiken. Gewoon een degelijk paar orthopedische sneakers die je voeten de nodige ondersteuning bieden, is vaak al voldoende. 

Helaas denken veel mensen hierbij al gauw aan logge klompen. Dat is gelukkig niet zo. De sneakers van Vionic bijvoorbeeld, bieden steun aan de voetboog in de meest up-to-date stijlen. Zo kom jij trendy voor de dag terwijl je van een goede ondersteuning geniet! 

Het belang van orthopedische sneakers 

Steeds meer mensen hebben last van hun rug en gewrichten. Maar al te vaak kunnen we deze lichamelijke klachten herleiden naar het dragen van slecht schoeisel. Schoenen die niet voldoende steun geven aan jouw voeten, zorgen namelijk voor een slechte houding en een verkeerd looppatroon. Dat kan op termijn dan weer tot lastige lichamelijke klachten zoals pijnlijke knieĆ«n leiden. 

Orthopedische sneakers kunnen dan een oplossing bieden. Zij zorgen namelijk voor een uitstekende ondersteuning van jouw voeten. Zo zijn de bovenstaande klachten snel verleden tijd  en kan je ze ook vermijden in de toekomst. Kiezen voor orthopedische sneakers is dus kiezen voor jouw gezondheid! 

Het belang van orthopedische sneakersĀ 

De voordelen van orthopedische sneakers

Helpen hielspoor voorkomen en genezen 

Hielspoor of fasciitis plantaris is een vervelende en pijnlijke aandoening aan de voeten. Het veroorzaakt een stekende pijn in de hiel, vaak aan de onderkant van je voet. Bij hielspoor komt de grote pees, die van je tenen tot aan je hak loopt, onder te veel druk te staan, met irritatie of zelfs een ontsteking tot gevolg. 

Het is algemeen geweten dat een verkeerde stand van de voeten Ć©Ć©n van de belangrijkste oorzaken van hielspoor is. Het dragen van orthopedische sneakers kan hierbij dus voor een oplossing zorgen. 

Het gepatenteerde voetbed met de Vio-Motionā„¢ technologie van Vionic is zo ontworpen dat het de voetstand corrigeert. Zo zorgt het eigenhandig voor een beter looppatroon. Ook zorgt het speciale voetbed voor een betere demping van de hielen waardoor het de pijn deels zal wegnemen. 

Daardoor worden jouw voeten ontlast en krijgen ze de ruimte om te herstellen van hielspoor. Bijkomend zal het dragen van orthopedische sneakers het ontwikkelen van hielspoor ook voorkomen

Vermijden van knie- en rugklachten

Dankzij het gepatenteerde voetbed van Vionic kan je heel wat pijnlijke lichamelijke klachten als gevolg van slecht schoeisel vermijden. Met de Vio-Motionā„¢ technologie ontwikkelden ze namelijk een voetbed dat niet moet onderdoen voor de gemiddelde steunzolen. 

Het voetbed zorgt onder andere voor een extra demping waardoor schokken beter worden opgevangen. Zo worden niet enkel jouw voeten en enkels ontlast, maar wordt dit ook doorgetrokken naar jouw knieĆ«n en rug. 

Bijkomend zorgt de betere ondersteuning ook voor een automatische correctie van de voetstand. Bijgevolg zal jouw algemene lichaamshouding en postuur ook verbeteren en kan je zo knie- en rugklachten vermijden. 

Door de unieke Vio-Motionā„¢ technologie krijgen dus niet alleen jouw voeten de ondersteuning die ze verdienen, maar ook je rug en knieĆ«n worden niet vergeten!  

Vermijden van knie- en rugklachten

Helpt voetschimmels te voorkomen

Een voetschimmel, veel mensen krijgen er vroeg of laat wel eens mee te maken. Wist je dat ook hier de keuze van je schoenen een belangrijke factor is in het vermijden van vervelende geurtjes en jeuk?

De orthopedische sneakers van Vionic corrigeren niet enkel de voetstand. Door het gebruik van kwalitatieve en ademende materialen zorgen ze ook voor een optimaal voetklimaat en goede temperatuurregeling in de schoen zelf. Hierdoor krijgen schimmels veel minder kans om zich te ontwikkelen. 

Naast het dragen van goed ventilerende sneakers zijn er nog enkele andere tips die je kan toepassen om voetschimmels te voorkomen. Zo was je jouw voeten best met een milde zeep. Droog ze daarna steeds goed af en vergeet daarbij de ruimte tussen je tenen niet. Ook het dragen van goed ademende, katoenen sokken is aangeraden voor een goede voethygiĆ«ne.  Indien dit niet helpt, kan je altijd onze voetcrĆØme tegen geurtjes en eelt  eens uitproberen: Pedicare

Verbeteren de bloedcirculatie 

Veel sneakers hebben een nauwe pasvorm waardoor ze vaak te strak rond de voet aansluiten. Daardoor krijg je een slechte bloedcirculatie, wat op termijn zelfs een stekende pijn in je voeten en benen kan geven. 

Door de optimale pasvorm van orthopedische sneakers krijgen je voeten weer de nodige ruimte om te ademen en zal de bloedcirculatie in je voeten aanzienlijk verbeteren. Bovendien voorzien de orthopedische sneakers van Vionic extra ruimte op de wreef. Heb jij brede voeten? Dan ervaar ook jij de comfortabele pasvorm van Vionic. 

Besluit

Het belang van goede sneakers met een degelijke ondersteuning is eigenlijk iets wat we niet hard genoeg kunnen benadrukken. Te veel mensen lopen dagelijks met niet aangepaste sneakers rond, met pijnlijke kwaaltjes en frustraties als gevolg. De orthopedische sneakers van Vionic bieden hier een antwoord op en zorgen voor die broodnodige ondersteuning.

Ben je niet zeker welke schoen het beste bij jou past? Contacteer dan gerust het Corpedi team. Wij helpen je graag met het uitkiezen van jouw ideale orthopedische sneakers!

    Een reactie achterlaten

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *