Schoenen voor diabetici: dit zijn onze favorieten! 

vrouw wrijft over voeten

Een goed paar schoenen is belangrijk voor iedereen, maar voor mensen met diabetes is het van levensbelang. Diabetes zorgt er namelijk voor dat je voeten extra gevoelig zijn voor complicaties. Daarom is het cruciaal om ze goed te verzorgen en dat begint met het dragen van de juiste schoenen. In dit artikel geven we je dan ook graag enkele tips waar je best rekening mee houdt wanneer je een paar schoenen koopt als diabetespatiënt! 

Waarom zijn goede schoenen belangrijk bij diabetes?

Diabetes kan zorgen voor een verminderde bloedcirculatie en gevoeligheid in de voeten, wat het risico op voetproblemen verhoogt. De juiste schoenen zijn dus niet alleen een kwestie van comfort, maar helpen ook bij het voorkomen van voetcomplicaties, zoals blaren en wondjes die niet goed genezen. 

Tips voor het kiezen van de juiste schoenen voor diabetici

  1. Zoek naar schoenen met voldoende ruimte: Kies schoenen die ruim genoeg zijn aan de voorvoet, zodat je tenen voldoende ruimte hebben. Dit helpt bij het voorkomen van pijnlijke drukpunten die kunnen leiden tot blaren en wondjes.
  1. Let op de ondersteuning: Goede ondersteuning aan de gelengboog en een stabiele, niet te hoge hak zijn essentieel voor het behoud van een goede houding en het verminderen van de belasting op je voeten.
  1. Kies voor ademende materialen: schoenen gemaakt van natuurlijke, ademende materialen zoals leer of canvas kunnen helpen je voeten droog en gezond te houden.
  1. Geef de voorkeur aan zachte en antibacteriële materialen: zachte materialen en naadloze schoenen zorgen voor minder druk op de voet. Zo verklein je het risico op wondjes.  Bovendien voorkomen antibacteriële materialen de groei van bacteriën in de schoen. Dit zorgt voor uitstekende hygiëne, wat cruciaal is voor de verzorging van je voeten als diabetespatiënt.
  1. Meten is weten: Laat je voeten professioneel meten en koop schoenen die goed passen. Pas altijd nieuwe schoenen aan het einde van de dag, wanneer je voeten wat opgezwollen kunnen zijn. Zo ben je zeker dat je nieuwe schoenen ook ruim genoeg zijn na een hele dag rechtstaan of een lange wandeling. 
  2. Bonustip: draag diabeteskousen: Een goed paar diabeteskousen is geen overbodige luxe voor mensen met suikerziekte. Deze kousen klemmen het been niet af, waardoor de doorbloeding niet wordt belemmerd. Daarnaast zijn diabeteskousen over het algemeen naadloos, waardoor wondjes geen kans hebben. Snel last van koude voeten? Ga dan voor een paar diabeteskousen in warm materiaal, zoals badstof of merinowol. Deze diabeteskousen uit badstof zijn alvast onze persoonlijke favoriet!

Onze favoriete schoenen voor diabetici

Kwalitatief hoogwaardige, comfortabele schoenen zijn onmisbaar voor mensen met diabetes. Om je alvast op weg te helpen in je zoektocht naar de ideale schoen, hebben we alvast enkele van onze favoriete schoenen voor diabetespatiënten geselecteerd:

SOLIDUS kate MARMO K

SOLIDUS kate MARMO K

SOLIDUS Kai Black K

SOLIDUS Kai BLACK K

SOLIDUS Therapo Damen Marley Fango W

SOLIDUS Therapo Damen Marley Fango W

SOLIDUS Karma Lino Multi K

SOLIDUS Karma Lino Multi K

SOLIDUS Kyle FLEX SABBIA K

SOLIDUS kyle FLEX SABBIA K

Celia Ruiz Wallaby Rejilla Zwart


Celia Ruiz Wallaby Rejilla Zwart

Laat je schoenen zorgen voor gemoedsrust! 

Met deze tips kun jij op zoek naar jouw ideale paar schoenen! Let erop dat je rekening houdt met de breedte van de schoenen en kies voor ademend materiaal dat antibacteriële kwaliteiten heeft. Laat je voeten opmeten en investeer in een comfortabel paar diabeteskousen. Investeren in het juiste paar schoenen is een belangrijke stap in de zorg voor je voeten als je diabetes hebt. 

Bij Corpedi staan we klaar om je te helpen bij het vinden van het perfecte paar dat niet alleen je voeten beschermt, maar ook past bij je persoonlijke stijl. Neem contact met ons op of ontdek onze collectie en zet de stap naar gezondere, gelukkigere voeten vandaag nog.

    Een reactie achterlaten

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *