Schoenen met een velcro of ritssluiting (voordelen en kenmerken)

Schoenen met velcro of een handige ritssluiting naast de veters, we kennen ze allemaal nog wel uit onze kindertijd! Ondertussen zien we ze ook steeds vaker opduiken bij schoenen voor volwassenen. Steeds meer schoenenmerken zien namelijk de voordelen van schoenen met een gemakkelijke sluiting, maar waarom zijn deze schoenen nu net zo handig? We vertellen je er hier meer over! 

Schoenen met velcro 

Schoenen met velcro hebben als groot voordeel dat ze erg makkelijk zijn om aan te doen. Je hebt namelijk maar Ć©Ć©n hand nodig om de schoenen te sluiten. 

Vooral voor mensen die moeilijkheden hebben met hun fijne motoriek en waarbij het knopen van veters moeilijk is geworden, zijn deze schoenen een goede oplossing. De sluiting met velcro geeft hen namelijk een stuk van de controle terug. 

Daarnaast kan je dankzij de velcro ook de strakheid van de schoen bepalen. Wanneer je voeten doorheen de dag zwellen door het vele wandelen of het warme weer, kan je de velcro eenvoudig en snel wat minder vast zetten. 

Doordat je de schoenen kan aanpassen aan jouw voeten, zal je geen vervelende drukpunten ervaren tijdens het dragen van de schoenen. Dat zorgt steeds opnieuw voor een goede, comfortabele pasvorm.

Een ander groot voordeel van schoenen met velcro is dat deze niet loskomen gedurende de dag. Veters durven weleens te lossen, met de nodige frustraties tot gevolg. 

Bovendien is velcro ook een stevig materiaal dat zelden tot nooit stuk gaat! 

Ook bij Corpedi hebben we daarom een aantal schoenen in ons assortiment die een velcro sluiting hanteren. Zo staat gebruiksgemak steeds voorop bij de schoenen van Bota

Schoenen met velcro van Bota

De schoenen zijn namelijk erg gemakkelijk om aan te doen: ze hebben een grote insteekopening en je kan ze met Ć©Ć©n hand sluiten dankzij de velcro sluiting. Daardoor sluiten ze altijd perfect aan op jouw voeten en zijn ze ook enorm populair bij rusthuisbewoners. Alle kenmerken van de Bota schoenen kan je hier vinden. 

Daarnaast zien we ook steeds vaker trendy uitvoeringen van schoenen met velcro opduiken en biedt het merk Solidus bijvoorbeeld modieuze sandalen en slippers aan met een velcro sluiting.

Schoenen met velcro van Solidus

Schoenen met ritssluiting

Naast de klassieke (enkel)laarzen met rits, bestaan er ook sneakers met een rits. Die ritssluiting zorgt ervoor dat je jouw schoenen makkelijk en snel kan aantrekken. Daarnaast is een rits ook een stevige sluiting en zullen je schoenen bijgevolg niet zomaar opengaan. 

Bovendien hebben deze sneakers – naast een rits – ook vaak veters. Die zorgen er dan voor dat je de schoenen mooi kan laten aansluiten op jouw voeten. Dankzij de veter kan je de schoenen namelijk nog wat breder of smaller maken. Daardoor zorg je zelf snel en eenvoudig voor de meest comfortabele pasvorm. 

Dergelijke sneakers vind je bij Corpedi in het aanbod van Xsensible en Solidus terug. 

Schoenen met ritssluiting van Xsensible

Bij Solidus vind je ook gekledere schoenen met een ritssluiting. Kijk dus gerust eens naar al onze verschillende schoenen met een ritssluiting voor het model dat bij jou past! 

Schoenen met ritssluitingen van Solidus

Besluit 

Schoenen met een velcro of ritssluiting kan je (doorheen de dag) eenvoudig aanpassen aan jouw voeten. Zo krijg je steeds een comfortabele pasvorm en kan je jouw voeten de ruimte geven die ze nodig hebben. Tot slot zijn de schoenen ook erg makkelijk om aan te trekken.     

Wil jij ook graag eens schoenen proberen met een velcro of ritssluiting? Kom dan gerust eens langs in onze winkel in Noorderwijk voor advies op maat of bekijk ons online aanbod hier op de webshop. Ook online helpt het Corpedi team je graag verder met het uitkiezen van de ideale schoenen! 

    Een reactie achterlaten

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *