Hoe kan je sneakers langer mooi houden? (verzorgingsgids)

Wanneer je nieuwe sneakers koopt, wil je deze natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden! Je sneakers worden echter vaak intensief gedragen en maken dus heel wat mee op een gemiddelde dag. Vuil en vlekken zijn daardoor bijna niet te vermijden. 

Gelukkig zijn er ondertussen heel wat methodes en producten om jouw sneakers goed te beschermen, verzorgen en te reinigen. We geven je hier alvast een aantal tips mee zodat je jouw sneakers langer mooi en proper kan houden!

Waarom is het reinigen van sneakers niet zo evident? 

Voor sneakers wordt er vaak een opvallende combinatie van verschillende materialen gebruikt. Dat maakt een goede verzorging en reiniging soms lastig. Nubuck verzorg je namelijk helemaal anders dan glad leer. 

Sneakers reinigen is daarom vaak een vak apart. Als antwoord daarop heeft Collonil de Sneaker Care en Midsole Cleaner ge├»ntroduceerd. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld zodat je ze op bijna alle soorten van materialen kan gebruiken. Zo hoef jij geen vijf verschillende producten meer in huis te halen om jouw sneakers te reinigen! 

Beschermen van je sneakers

Wil je je sneakers mooi houden? Dan begint alles bij een goede bescherming! Vooraleer je de schoenen in gebruik neemt, spray je ze best helemaal in met een impregneerspray. Zo leg je een vuil- en vochtafstotend membraan rond de schoenen. 

Je kan hier bijvoorbeeld onze Carbon Pro Spray voor gebruiken. Deze is geschikt voor alle materialen. Spuit je nieuwe schoenen dus steeds in voor gebruik en herhaal dit maandelijks voor het beste resultaat. 

ZrnJMdX0Xqwg0iXDzjEAwn8XACisDO8K71fvLgtYmMa75VqeLE5qNx 4M G6jFEc8duvux1Zo0TojA NULTKlr1VsBV9zV8dC BsfIPq 7z9p HBRMirr4UkYYmNCkU6aP2ecWn7atKPz70u hhJ8OlDQ2ky4TJT6U4SE0X0uiI5JlfDoq DBC2vG22nUA

Verzorgen van je sneakers

Je sneakers verzorg je best met de Sneaker Care. Deze spray heeft een verzorgende en voedende werking, waardoor je schoenen langer mooi en soepel blijven. De kleuren komen weer mooi naar boven en het karakter van je schoen komt terug tot leven. 

Bovendien is de spray geschikt voor vrijwel alle materialen. Je kan het zonder probleem gebruiken op glad leer, textiel, su├Ęde, nubuck of mesh/leer combinaties. Tot slot is het gemaakt met meer dan 90% natuurlijke ingredi├źnten.

Om je sneakers te verzorgen, spray je ze volledig in met de Sneaker Care vanop een afstand van ca. 20 cm. Wrijf daarna de spray uit met een propere, zachte microvezeldoek. Laat de schoenen tot slot opdrogen en ruw daarna eventueel het ruwe leer terug op. 

Reinigen van je sneakers

Wanneer je sneakers vuil zijn, kan je ze een diepere reiniging geven met de Clean & Care Mousse. De milde formule heeft zowel een verzorgende als reinigende werking. Bovendien is het ook geschikt voor gebruik op su├Ęde en nubuck. 

Het schuim is na ongeveer een half uur opgedroogd, waardoor jij je sneakers snel terug kan dragen. 

Voor een grondige reiniging breng je het schuim aan op een zachte borstel of een microvezeldoek en wrijf je daarna het product zachtjes in het materiaal om zo de vlekken te verwijderen. 

De zoolranden van je sneakers reinigen

Tot slot is het ook belangrijk dat je de (witte) zoolranden van je sneakers van tijd tot tijd eens een goede poetsbeurt geeft. Met de juiste producten worden ze bovendien terug stralend wit. 

Zo kan je de zijkant van je zolen makkelijk reinigen met onze Midsole Cleaner. Het product is eenvoudig in gebruik en geeft onmiddellijk resultaat. 

Hiervoor neem je een propere microvezeldoek, breng hierop een druppeltje van de Midsole Cleaner aan en wrijf de zoolranden schoon. Veeg het product erna weg met een vochtige microvezeldoek en laat de schoenen drogen. Zo zien je zoolranden er na de poetsbeurt terug als nieuw uit! 

G1vbUqdMafzAsbxQ2oUqLXhRKSDQfJq6yjgJk5ff1c4aVhiqXZql8d Vq9Y57 MkvMRlqOLWtMJcJ1XZ1JY Ivjm y4hBcrxbbqf mH8SwPolJ1CGM6dGBroNoIC8m98sORGCjT3x5ECq8nnCeysPwjxyyGQvlc7ZKIQeAiVVEUcs e5yJww266W92qZcg

Kan je witte sneakers wit houden? 

Wil je af van die vuile strepen en vlekken op je witte sneakers? Dan komt de Collonil Midsole Cleaner ook van pas. Wrijf de bovenbekleding – net zoals de zoolranden – in met een druppeltje product op een droge microvezeldoek om je sneakers terug mooi wit te krijgen. 

Een meer gedetailleerde handleiding over hoe je jouw witte sneakers kan reinigen, vind je hier in een eerder blogartikel. 

Besluit

Met de bovenstaande tips en de juiste producten zorg je er dus voor dat jouw sneakers langer mooi blijven en langer meegaan. Bekijk hier ons volledige gamma aan verzorgingsproducten! 

    Een reactie achterlaten

    Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *